Terug naar overzicht

Strategie & Beleid

Op deze pagina vind je alle informatie over de strategie en het beleid van Squash Bond Nederland, het overkoepelende orgaan voor de Nederlandse squashsport. Meer weten over Team SBN, klik dan op de organisatie button hieronder.

Wie we zijn

Squash Bond Nederland is opgericht in 1938. Squash Bond Nederland is de door de Nederlandse overheid erkende overkoepelende organisatie voor squash in Nederland en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF en Platform Ondernemende Sport. Internationaal maakt SBN deel uit van de Europese Federatie (ESF) en de World Squash Federation (WSF).

Squash Bond Nederland (SBN) is een actieve sportbond. De bond zet zich in op het gebied van topsport en wedstrijdsport en biedt ondersteuning aan squashclubs. Daarnaast is de bond actief in het promoten van de squashsport bij verschillende doelgroepen en beoogt hier de volgende stappen in te zetten door de nieuwe digitale strategie die onderdeel is van het meerjarenbeleidsplan.

SBN organiseert wedstrijden en toernooien in Nederland. Deze toernooien zijn te verdelen in clubtoernooien, open (ranglijst) toernooien, SBN ranglijsttoernooien, PSA toernooien, Nederlandse Kampioenschappen en Internationale toernooien zoals het Dutch Junior Open, de Dutch Open, de EK en WK. 

Voor individuele leden biedt SBN deelname aan wedstrijden en toernooien, cursussen en opleidingen, een plaats op de ranglijst en meer.

Meerjarenbeleidsplan

Download hieronder het meerjarenbeleidsplan van Squash Bond Nederland dat is vastgesteld tijdens de ALV in 2020.

Jaarplan

Jaarlijks wordt het jaarplan vastgesteld tijdens de Algemene Leden Vergadering die aansluiten bij het meerjarenbeleidsplan van SBN. Alle jaarplannen zijn publiek en hieronder downloadbaar.

Overige kerndocumenten

Hieronder vind je de overige kerndocumenten behorend tot het beleid van SBN.

Terug naar overzicht