Terug naar overzicht

Jeugdsquash

Om jeugdsquashers in Nederland zo goed mogelijk te voorzien in regionale activiteiten, zetten we hieronder alle mogelijkheden voor jeugdsquashers op een rijtje.

Competities

Voor jeugdsquashers in Nederland zijn er op dit moment geen aparte jeugdcompetities. Vele jeugdsquashers nemen deel in de reguliere competitie, MIX-Competitie of zondagcompetitie waarbij ze wedstrijden (leren) spelen op een gelijkwaardig niveau. Mede omdat de ontwikkeling van jeugdsquashers dusdanig snel is, worden jeugdsquashers op volwassene niveau voldoende uitgedaagd.

Inschrijven competities

Jeugdsquashers kunnen voordelig deelnemen aan competities in Nederland. Met het basislidmaatschap <18 jaar nemen zij voordelig deel aan de competitie. Mocht je nog geen lidmaatschap hebben, dan kan dit hier worden afgesloten door een meerderjarig persoon. Onder dit tekstblok vind je een handige 'clubfinder' waarmee je ook kunt filteren op type competitie. Wellicht is er bij jouw club nog een team op zoek naar versterking of zijn er meerdere spelers geïnteresseerd in deelname. Vraag bij de competitieleider, balie/bar medewerker, het bestuur of de manager van de club naar meer informatie.

Toernooien

Naast dat toernooispelers deel kunnen nemen aan het reguliere toernooi-aanbod voor volwassenen, zijn er ook diverse toernooien en activiteiten speciaal voor jeugdspelers, deze zijn hieronder kort beschreven. Via de 'meer informatie' links kom je meer te weten over de activiteiten. Ook bij toernooien volstaat het basislidmaatschap <18 jaar, dat hier kan worden afgesloten.

TMG Tour

Maandelijks organiseren we verspreid door het land reuze gezellige toernooien voor jeugdsquashers. Tijdens deze toernooien worden deelnemers ingedeeld op niveau in plaats van leeftijd, dus ben je net begonnen en vind je het squashen super leuk? Dat is al genoeg om aan TMG mee te doen. Plezier staat bij ons op #1. Of je nu een aantal jaar speelt of pas net bent begonnen je bent van harte welkom op onze toernooien.

Zoals je misschien al merkt draait het op onze toernooien niet alleen om squash, maar vooral om een leuke dag te hebben met nieuwe squashvriendjes op en rond de squashbaan! Schrik niet wanneer je een groot springkussen ziet staan of wordt getrakteerd op heerlijke verse oliebollen. Meer informatie over de TMG Tour vind je hier of bekijk onze kalender!

J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal

Deze bokaal is niet alleen in het leven geroepen om het begin van het jeugdsquash-seizoen te markeren, maar ook om een uniek jeugdevenement neer te zetten waarmee de herinnering aan de heer J.M. Fentener van Vlissingen, als grondlegger van squash in Nederland, levend wordt gehouden.

Om het clubgevoel bij de jeugd te stimuleren zal het toernooi in teamvorm gespeeld worden. Elke club vaardigt één team van minimaal drie spelers af in drie verschillende niveaus: Rookies, Beginners en Gevorderden. Deze spelers nemen het op tegen spelers van hetzelfde niveau van andere clubs, waarbij alle gemaakte punten cumulatief worden opgeteld om tot een winnaar te komen. Meer informatie over de J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal vind je hier.

NK Jeugd

Een keer per jaar organiseren we het Nederlands Kampioenschap voor jeugdsquashers. Tijdens dit NK komen alle enthousiaste jeugdsquashers uit Nederland samen op één club in Nederland. Het leuke aan het NK Jeugd is dat iedere jeugdsquasher in Nederland kan en mag deelnemen aan dit Nederlands Kampioenschap ongeacht het speelniveau. Je neemt deel in jouw leeftijdsklasse en in iedere leeftijdsklasse kronen we Nederlandse Jeugd kampioenen. Bekijk de kalender om meer te weten te komen over het volgende NK Jeugd 

Vind een club bij jou in de buurt

Zoek in de buurt
Terug naar overzicht