Terug naar overzicht

MIX competitie

De gezelligste squash competitie in Nederland, dat is waar de MIX Competitie bekend om staat. In de Mix Competitie, spelen Heren en Dames met elkaar. Naast single wedstrijden worden in de Mix Competitie ook dubbelwedstrijden gespeeld waardoor de wedstrijden enorm gevarieerd zijn, maar wél op een gelijkwaardig niveau.

Uitleg MIX-Competitie

Na de afloop van de reguliere competitie, biedt Squash Bond Nederland van april tot en met juli de MIX-Competitie aan. Deze gezellige competitie wordt gekenmerkt door een - hoe kan het ook anders - mix van alle competities. Naast dat dames en heren in één team spelen, speel je naast enkelwedstrijden ook dubbelwedstrijden. Net als de reguliere competitie speel je op vrijdagavond om 20:00 uur je teamwedstrijd. 

Een MIX-Competitie teams bestaat uit 4 heren en 2 dames. Teamwedstrijden bestaan uit 4 herenenkels, 2 damesenkels en 2 dubbelwedstrijden (een herendubbel en een mixdubbel). De uitslag van alle individuele partijen bij elkaar opgeteld bepaald de einduitslag voor jouw team. De winnaar van de individuele wedstrijd wordt bekend aan de hand van een best-of-five speelsysteem waarbij je drie games moet winnen om jouw individuele wedstrijd te winnen. De variatie aan wedstrijden maakt het niet alleen een spannende maar ook hele gezellige competitie-avond. 

Het hoogtepunt van de MIX-Competitie is de afsluitende MIX Finale Dag. Deze spannende dag vormt het sluitstuk van de competitie en wordt georganiseerd op de club die het voorgaande jaar als winnaar uit de bus kwam. Tijdens deze MIX Finale dag worden de winnaars van de poules gekroond.

Voor wie is de MIX Competitie?

De MIX-Competitie is er voor iedereen die naast squashen ook van gezelligheid houdt! Of je nu pas begint met squashen of een ervaren competitiedeelnemer bent, iedereen is welkom. Nadat jouw team is ingeschreven, delen we jouw team op een zo gelijk mogelijk speelniveau in. Hierdoor speelt jouw team en daarmee ook jijzelf veelal leuke wedstrijden op een gelijkwaardig niveau. Meer informatie over speelsterktes vind je hier.

In de buurt?

Naast dat we bij de indeling rekening houden met de speelsterkte van jouw team, proberen we ook zo veel mogelijk rekening te houden met de reisafstand. Meestal worden er poules gemaakt die interregionaal zijn. Dit kan inhouden dat je net iets verder moet rijden dan in de reguliere competitie, maar dat je daardoor wel gelijkwaardige wedstrijden speelt. 

Inschrijven

Deelnemen aan de MIX-competitie kan bij vele squashclubs, hieronder vind je een handige 'clubfinder'. Wellicht is er bij jouw club nog een team op zoek naar versterking of zijn er meerdere spelers geïnteresseerd in deelname. Vraag bij de competitieleider, balie/bar medewerker, het bestuur of de manager van de club naar meer informatie.

Vind een MIX-competitie club bij jou in de buurt

Zoek in de buurt
Terug naar overzicht