Terug naar overzicht

Reguliere competitie

Vele squashers doen wekelijks mee aan de reguliere competitie. Voor hen is het spelen van wedstrijden het leukste dat er is, ongeacht hun niveau. De reguliere competitie is voor iedereen toegankelijk is ongeacht jouw niveau. Er zijn zeven verschillende speelniveaus met meerdere regionale afdelingen waardoor er altijd een passende competitie voor jou bij zit.

Uitleg reguliere competitie

De reguliere squash competitie speel je in de periode van september t/m april met een team van tenminste zes personen. Een squash wedstrijd speel je echter met zijn vieren waardoor je niet iedere week in actie hoeft te komen. Wedstrijden worden iedere vrijdagavond om 20:00 uur gespeeld. Je speelt als team een teamwedstrijd, deze bestaat uit vier single partijen. De uitslag van alle individuele partijen bij elkaar opgeteld bepaald de einduitslag voor jouw team. De winnaar van de individuele wedstrijd wordt bekend aan de hand van een best-of-five speelsysteem waarbij je drie games moet winnen om jouw individuele wedstrijd te winnen.

Dames en heren competitie

Binnen de reguliere competitie kun je deelnamen als herenteam of als team deelnemen in de damescompetitie. Beide competities zijn onderverdeeld in diverse nationale en regionale afdelingen. Je kunt als dame óók deelnemen in de herencompetitie, let er dan wel op dat je op het juiste niveau inschrijft, zodat je gelijkwaardige wedstrijden kunt spelen.

Gelijkwaardige wedstrijden

Het leuke aan de reguliere competitie is dat jouw team wordt ingedeeld op speelniveau aan de hand van de bekende speelsterktes in het team. Hierdoor speelt jouw team en daarmee ook jijzelf veelal leuke wedstrijden op een gelijkwaardig niveau. Meer informatie over speelsterktes vind je hier.

Regionaal of nationaal

Beginnende squashers proberen we altijd regionaal in te delen zodat de reisafstand beperkt is en je allicht nieuwe sparringspartners ontdekt of misschien wel kennismaakt met jouw nieuwe dubbelpartner. In de reguliere competitie word je bij een regionale indeling ingedeeld in 'klassen'.  Naarmate je beter wordt als squasher bestaat er een kans dat je landelijk(er) gaat spelen, in dat geval speel je in 'divisies'.

Inschrijven

Deelnemen aan de competitie kan bij vele squashclubs, hieronder vind je een handige 'clubfinder'. Wellicht is er bij jouw club nog een team op zoek naar versterking of zijn er meerdere spelers geïnteresseerd in competitiedeelname. Vraag bij de competitieleider, balie/bar medewerker, het bestuur of de manager van de club naar meer informatie.

Lidmaatschap SBN

Om deel te kunnen nemen aan de reguliere competitie dien je team lid te zijn van Squash Bond Nederland (SBN). Ben je nog geen lid van SBN? Schrijf je dan in via deze link.

Vind een reguliere competitie club bij jou in de buurt

Zoek in de buurt

Relevante documenten

Hieronder vind je relevante documenten m.b.t. de Reguliere Competitie

Terug naar overzicht