Terug naar overzicht

Zondagcompetitie

Wil je competitie spelen, maar komt het niet zo goed uit op de vrijdagavond? Of wil je juist meer dan één wedstrijd spelen met de competitie? Dan is de zondagcompetitie wellicht iets voor jou! Alle informatie over de zondagcompetitie lees je hieronder. Goed om te weten is dat de Euregio competitie sinds augustus 2023 is samengevoegd met de zondagcompetitie.

Uitleg Zondagcompetitie

Wat de Zondagcompetitie onderscheidt van andere competities, gaat verder dan de keuze voor de speeldag. De opzet van deze competitie is namelijk anders dan de vrijdag competitie! In de zondagcompetitie speel je namelijk drie- of vierhoekswedstrijden. Dit houdt in dat je op één zondag met drie of vier teams van een gelijk niveau op één club verzamelt om wedstrijden te spelen.

Daarnaast bestaat het team bij deze competitie uit 3 spelers, in plaats van de reguliere 4 spelers. Ook zijn er minder speeldagen bij de Zondagcompetitie dan bij de reguliere competitie. 

Net zoals in de reguliere competitie speel je de wedstrijden in teamverband en speel je een single wedstrijd. Doordat er meerdere teams van jouw niveau tegelijk aanwezig op zijn dezelfde club , speel je dus minimaal twee wedstrijden! Wedstrijden worden gespeeld in een best-of-five speelsysteem waarbij je drie games moet winnen om jouw individuele wedstrijd te winnen. De eerste wedstrijden gaan van start tussen 11:00 en 13:00 uur. De ontvangende club mag exacte tijden te bepalen, en maakt deze uiterlijk op de maandag vóór de speeldag bekend aan de uitspelende teams.

Voor wie is de Zondagcompetitie?

Iedere enthousiaste squasher is welkom om deel te nemen aan de zondagcompetitie, zolang je minimaal in het bezit bent van een basislidmaatschap bij Squash Bond Nederland. Als je nog geen lid bent maar wel graag wilt meedoen aan de competitie, kun je in slechts enkele minuten jouw lidmaatschap hier regelen via deze link.

In de buurt?

Naast dat we bij de indeling rekening houden met de speelsterkte van jouw team, proberen we ook zo veel mogelijk rekening te houden met de reisafstand. Inschrijving vindt plaats op regio niveau, te weten: Noord, Midden en Oost. Teams uit de zuidelijke regio's worden gekoppeld aan de teams in Midden en Oost. Door deze interregionale opzet kan het voorkomen dat je net iets verder moet rijden dan in de reguliere competitie, maar daardoor speel je wel gelijkwaardige(re) wedstrijden. 

Inschrijven

Deelnemen aan de zondagcompetitie kan bij meerdere squashclubs, hieronder vind je een handige 'clubfinder'. Wellicht is er bij jouw club nog een team op zoek naar versterking of zijn er meerdere spelers geïnteresseerd in deelname. Vraag bij de competitieleider, balie/bar medewerker, het bestuur of de manager van de club naar meer informatie.

Vind een zondagcompetitie club bij jou in de buurt

Zoek in de buurt
Terug naar overzicht