Jeugd

Nederlands succes op de Romanian Junior Open!!!!

23 oktober 2023 2 Minuten leestijd

Nederlandse winnaars op de Romanian Junior Open 2023. Gefeliciteerd Renske, Tristan, Quinten en Rishi!

Renske Huntelaar Kampioen onder 19 jaar

Renske Huntelaar en Tristan Keenan zijn erin geslaagd om de Romanian Junior Open op hun naam te schrijven in de categorie <19. Renske startte het toernooi als tweede geplaatst en wist zich relatief eenvoudig en zonder gameverlies door de poulefase heen te werken. In de halve finale moest ze nog wel even aan de bak om met minimaal verschil in 3 games te winnen, maar in de finale was ze oppermachtig tegen de als eerst geplaatste Siana Zhileva. 11-5, 11-6, 11-7. Een indrukwekkende prestatie, zeker gezien het feit dat Renske pas 14 jaar oud is.

Tristan Keenan trof zijn gevaarlijkste tegenstander, de Pool Julian Scerri, in de poulefase. Scerri vocht zich terug van een 0-2 achterstand in de wedstrijd, maar Keenan wist in de slotfase van de wedstrijd het hoofd koel te houden en ging zo als poulewinnaar naar de halve finale. Door het wegvallen van de nummer 1 geplaatst, ontmoette Keenan in deze halve finale een relatief zwakkere tegenstander en had hij geen probleem de finale te bereiken tegen de als derde geplaatste Bulgaar Franz Petev. Op papier was het een zware wedstrijd, maar Keenan trok de eindzege met overmacht naar zich toe. 11-7, 11-4, 11-4.

Een categorie lager, bij de jongens <17, zorgde Rishi Ramnathsing bijna voor een verrassing nadat hij het de als tweede geplaatste Oekraïner Artem Panchenko in de kwartfinale erg moeilijk had gemaakt door de tweede game te winnen. 8-11, 11-9, 11-7, 11-5. Niet aangeslagen door het verlies wist hij daarna al zijn wedstrijden zonder gameverlies af te sluiten en de 5e plaats te bemachtigen.

In de categorie Jongens <15 behaalde Quinten van Es het podium door in de finale in drie games te winnen van de Oekraïner Yehor Scherbakov. 7-11, 8-11, 9-11. Eerder had hij in de halve finale verloren in 3 games van de uiteindelijke Franse winnaar Ethan Lecordier.

Niet alleen was het toernooi voor de Nederlandse delegatie een enorm succes, de spelers hebben ook kunnen wennen aan de banen, want volgend jaar vinden in maart de Europese <19 kampioenschappen ook in Roemenië plaats

Jeugd