Jeugd

Winnaars Fentener van Vlissingen bokaal 2023

20 september 2023

Afgelopen weekend was Squash Almere het strijdtoneel voor de 8e Fentener van Vlissingen bokaal. J.M. Fentener van Vlissingen wordt gezien als de grondlegger van squash in Nederland en het naar hem vernoemde en jaarlijks terugkerende jeugdteam-toenooi voor de jongste squashers van het land en is in het leven geroepen om het jeugdseizoen feestelijk te openen.

De winnaars van FENTENER VAN VLISSINGEN bokaal 2023. Klasse A is gewonnen door Drachten 1 en en Klasse B is gewonnen door Almere 2
v.l.n.r. Quinten van Es, Samuel Kamphuys, Milan Wiersma, Dmytro Marhitych, Julian Breunis, Lara Berntsen, Thony Schwab

In de B categorie werd na enkele spannende wedstrijden de kolossale beker uitgereikt aan Almere 2, dat alle wedstrijden in winst om wist te zetten. Gefeliciteerd Julian Breunis, Dmytro Marhitych en Lara Berntzen!

In de A-categorie voltrok zich een werkelijk episch gevecht tussen tussen Centre Drachten 1 en Squash Almere 1. In het onderlinge treffen wist Squash Almere de overwinning tenauwerdnood over de streep te trekken met een minimaal verschil van slechts 3 punten. Maar omdat elke wedstrijd altijd uit 3 games bestaat is het ook mogelijk te winnen als je niet alle wedstrijden hebt gewonnen. Centre Squash Drachten behaalde over de gehele dag de meeste punten en ging uiteindelijk met de eindzege aan de haal. Hierdoor zal het toernooi volgend jaar bij Drachten plaatsvinden. Gefeliciteerd Quinten van Es, Samuel Kamphuys en Milan Wiersma!

De Fentener van Vlissingen bokaal was qua sfeer en niveau absoluut een succes en heeft laten zien dat er een nieuwe generatie enthousiaste squashers in op komst is. Wel hopen we dat komend jaar meer clubs zich zullen inschrijven, want dit evenement moet je als jeugdsquasher toch écht hebben meegemaakt. Volgend jaar zal het evenement worden georganiseerd bij Centre Squash Drachten op (waarschijnlijk) 15 september 2024, dus zet deze vast in de agenda!

 

Jeugd