Masters

Veel winnaars bij NK Masters en NK -23

13 oktober 2023 5 Minuten leestijd

Afgelopen weekend werd er bij 'MeerSquash in Hoofddorp volop gestreden voor de Nederlandse titels bij de Masters en jeugd tot 23 jaar. Met ongeveer zestig spelers barstte zaterdag de strijd los, waarna zondag de prijzen echt verdeeld werden.

Afgelopen weekend werd er bij 'MeerSquash in Hoofddorp volop gestreden voor de Nederlandse titels bij de Masters en jeugd tot 23 jaar. Met ongeveer zestig spelers barstte zaterdag de strijd los, waarna zondag de prijzen echt verdeeld werden.

Bij de jongens onder 23 jaar was de eerste verrassing in de kwartfinale van het schema. Hjalmer Mols wist te winnen van de hoger geplaatste Knut Hogervorst en zo schoof hij op naar de laatste vier. De Hoofddorpse Mols kon daarna geen stunten meer en moest genoegen nemen met de vierde plek. Voor de plekken 3 en 4 was het Eredivisionist Stan Al die met 3-1 sterker was in de strijd om het brons. De nummer één en twee geplaatste Damming en Gerrits wisten zonder moeite de finale te halen, waarin zij een spectaculair duel lieten zien aan de volle tribune. Damming pakte een 2-0 voorsprong, maar het was Gerrits die na een jaar blessureleed goed terugvocht en tegen alle verwachtingen in de Nationale titel tot 23 jaar pakte door met 3-2 te winnen.

Ook bij de dames werden spannende wedstrijden gespeeld. Zo stonden op zaterdag Elcke Mols en Danniek Krukkert tegenover elkaar voor een plek bij de laatste drie. Krukkert wist al snel een 2-0 voorsprong te pakken, maar 'MeerSquashster Mols vocht terug en kwam tot 2-2. Toch was het de ervaring van Krukkert die doorslag gaf in de vijfde game en met de overwinning de zondag met vreugde tegemoet ging. Op zondag werden de prijzen verdeeld in een poule van drie. Hierin ging de Hellendoornse Krukkert met het brons naar huis, Renske Huntelaar pakte het zilver en Nederlands Kampioen senioren Fleur Maas pakte ook de -23 titel.

Naast deze prijswinnaars speelden nog meer toppers mee, van jonge talenten tot spelers die in hun laatste jaar zaten. Bekijk hier snel hun wedstrijden en uitslagen.

Naast de jeugd waren het ook de masters die het hele weekend in actie kwamen. Bij de heren 35+ ging de nationale titel naar Daniël Lagewaard, die Edwin Granneman achter zich liet en het zilver mee naar huis nam.

Bij de heren 40+ ging het brons naar Jean-Paul Taheij, het zilver ging naar Marvin Echteld, die in de finale met 3-0 verloor van de winnaar Robert Pieters.

Ook bij de heren 45+ werd er hard gestreden om de prijzen. Alle mannen zaten dichtbij elkaar, maar uiteindelijk was het de Hillegommer Dennis van der Slot die met het brons naar huis ging. Hij verloor in de halve finale nipt met 3-2 van de uiteindelijke zilveren prijswinnaar Domagoj Kovac, die op zijn beurt nipt met 3-2 verloor in de finale van de nieuwe Nederlands Kampioen 45+ Hakan Turkmenilli uit Delft.

In een poule van zes fanatiekelingen werden bij de 50+ de prijzen verdeeld. Nummer één geplaatste Arjan Janssen wist al zijn wedstrijden te winnen en ging met het goud naar huis. Het zilver ging naar Jeroen Mansvelders en Hans Visser mocht het brons ophalen.

De spannendste finale van de masters kwam misschien wel uit de poule van de 55+. Hierin streden Nico Gerritsen en Walter Schreefel tegen elkaar. Het was Schreefel die met 14-12 in de vijfde game Nederlands Kampioen werd. Gerritsen nam het zilver mee en het brons ging naar Christiaan Roetgering.

De heren 60+ en 65+ speelden in één schema, maar kregen daarna natuurlijk in hun eigen categorie de prijzen uitgedeeld. Bij de 60+ ging het goud naar Felix Barenholz, die alle wedstrijden wist te winnen, en het zilver ging naar Ferdy Snoeks. Bij de heren 65+ was het Ad Heskes die de hoogste trede mocht bekleden. Het zilver ging naar Toon Hendriks en het brons was voor Gino Kribben.

Bij de heren 70+ ging het goud naar veelvoudig Nederlands Kampioen Robert Jan Anjema. Hij won in de finale van Erik Kooijman, die het zilver wist te winnen. De winnaar van de 75+ speelde mee in dezelfde poule maar kreeg natuurlijk het goud omgehangen. Deze prijs was voor Keith Flanigan.

Ook de dames waren van de partij. In één grote poule van zes streden de dames met elkaar voor de prijzen. Na het toernooi werden de dames weer gesplitst om zo in hun eigen categorie de prijzen op te halen. Marije van der Jagt won goud bij de 35+, Barbara Verhaaf-Elsemulder won het goud bij de 40+, Bea Spitse pakte het goud bij de 45+, Susanne Lange pakte het zilver bij de 45+, Meriam Huntelaar kreeg het brons bij de 45+ en de laatste gouden prijs ging naar Angelique Seerden bij de 55+.

Bekijk het gehele schema en alle uitslagen hier. Squash Bond Nederland kijkt in samenwerking met 'MeerSquash terug op een geslaagd weekend met veel mooie wedstrijden. Het volgende masters toernooi is alweer van 17 november tot en met 19 november. Dan wordt er gespeeld in Rotterdam om de titel Dutch Open Masters. Zien we jou daar?

Masters