Jeugd

TMG Grand Opening groot succes!

03 oktober 2023 2 Minuten leestijd

Victoria Rotterdam was afgelopen weekend het toneel van een spectaculair evenement: de opening van het junioren TMG circuit. Met maar liefst 57 deelnemers was het een strijd om punten voor de TMG-ranglijst en natuurlijk dat felbegeerde eremetaal. En laten we vooral niet vergeten te vermelden dat er naast de bekende gezichten ook veel nieuwe talenten waren die zich wilden meten met de gevestigde orde.

foto van de deelnemers van de Grand Opening TMG toernooi bij Victoria Rotterdam

De wedstrijden waren bloedstollend spannend, maar er was ook ruimte voor ontspanning met leuke side events. Zo waren niemand minder dan Nederlands kampioenen Thijs Roukens en Fleur Maas aanwezig om samen met de deelnemers de baan op te gaan voor wat rally's en handige tips en tricks. En alsof dat nog niet genoeg was, gingen Brian en Belgisch kampioen Joerie Harpers de baan op om te zien wie het hardst kon slaan, gemeten door een snelheidsmeter. Harpers haalde maar liefst 214 kilometer per uur, terwijl Nederlands kampioen Pieter Elsemulder met 153 kilometer per uur in zijn buurt kwam. Het ging er dus behoorlijk hard aan toe! 

Bij de Rookies wist Julian Breunis van Squash Almere met de overwinning naar huis te gaan. En alsof één trofee nog niet genoeg was, heeft Julian nu al twee keer gewonnen bij de Rookies, waardoor hij bij het volgende toernooi in een hogere categorie mag meespelen. Bij de Advanced ging Juliet Alkema er met het goud vandoor. Samuel Kamphuys veroverde de titel in de Subtop. En bij de Top was het Hana Al Nayal die haar eerste toernooi op dit niveau speelde en meteen als winnares uit de bus kwam. 

In een spannende finale op het hoogste niveau: de Elite, wist Renske Huntelaar Quinten van Es met 3-0 te verslaan en zo de overwinning binnen te slepen. Een indrukwekkende prestatie! 

En laten we zeker ook nieuwkomer Jelte Akkerman niet vergeten, die met recht in de spotlight stond. Hij mocht namelijk de TMG-Topper medaille in ontvangst nemen voor zijn opvallende optreden tijdens het toernooi. 

Al met al kunnen we concluderen dat het een zeer geslaagde seizoensopening was. En wij kunnen nu al niet wachten om jullie allemaal weer te zien op zondag 12 november bij All-Inn Squash in Utrecht! Dus zorg dat je erbij bent, want wie weet wat voor spectaculaire momenten ons dan te wachten staan.

 

Jeugd