Rondje langs de banen

Rondje langs de banen #1

25 oktober 2023 3 Minuten leestijd

In deze nieuwe rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat. Vandaag gaan we langs bij Sebastiaan Hofman en Rowan Damming die beide in Amerika in actie kwamen. En kijken we bij de jeugd en masters naar hun prestaties.

In deze nieuwe rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hen afgaat. Vandaag gaan we langs bij Sebastiaan Hofman en Rowan Damming die beide in Amerika in actie kwamen. En kijken we bij de jeugd en masters naar hun prestaties.

 

We beginnen bij de Greenwich Open 2023 waar Rowan Damming in actie kwam. Als eerste geplaatste Damming had gezien zijn plaatsing een bye in de eerste ronde. De tweede ronde en kwartfinale wist hij beide potten met 3-2 close naar zich toe te trekken en te laten zien over uitstekend doorzettingsvermogen te beschikken. In de halve finale trof onze landgenoot de nummer zeven geplaatste Veer Chotrani uit India aan, deze tegenstander had al eerder de nummer drie geplaatste met 3-0 verslagen. En ook in de halve finale was hij op stoom. Damming kreeg geen grip op de wedstrijd en verloor zijn halve finale met 3-0. Toch weer een nieuwe en mooie ervaring in Amerika erbij. Na zijn avontuur is hij snel teruggevlogen om vanavond weer in actie te komen bij de SBN Eredivisie.

 

Andere Nederlands Team speler Sebastiaan Hofman kwam vorige week ook in actie in Amerika, bij de ST Louis Open 2023. Hofman kwam de eerste ronde in actie tegen wildcard Eddie Charlton uit Engeland. Na een close eerste game die nipt verloren ging met 12-10 moest de Almeerder ook de overige games aan zich voorbij laten gaan en verloor hij 3-0. Hierdoor werd het een kort avontuur in Amerika voor Hofman.

 

Dichterbij huis in Frankrijk spelen Juliette Permentier en Fleur Maas mee bij een PSA 6K, beide dames kwamen de eerste ronde in actie. Maas wist haar wedstrijd 3-0 te winnen van Pia Rupar uit Portugal en ook Permentier wist te winnen. Zij maakte het iets spannender en won 3-2. Beide dames komen vandaag in weer in actie in de tweede ronde. In de volgende editie lezen jullie hier het vervolg op. Willen jullie de dames live volgen, dan kan dit via deze livescore link.

 

Van de PSA Spelers gaan wij een uitstapje maken bij onze Masters. Felix Barenholz kwam afgelopen weekend in actie in Dublin, Ierland. Hier kwam hij in actie bij de Irish Masters Open 2023 in de 60+. Na zijn eerste ronde winst moest hij zijn meerdere erkennen in de nummer ¾ geplaatste Spanjaard Luis Suarez. Hierna wist Barenholz nog twee wedstrijden te winnen waardoor hij op een mooie vijfde plek is geëindigd.

 

Van de Masters naar de jeugd, in Roemenië kwamen diverse jeugdspelers in actie. Hierover hebben wij al een apart bericht geplaatst. Lees de samenvatting en bekijk de overwinningen van onze talenten hier.

 

 

Rondje langs de banen