Selectiebeleid

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de criteria en beleid rondom de selecties van SBN. Voor meer informatie of vragen kan er contact worden opgenomen via topsport@squashbond.nl.

Nederlandse selectie (nationaal)

Squash Bond Nederland (SBN) (her)introduceert de nationale selecties om een ontwikkel pad te creëren tussen de persoonlijke trainingsprogramma’s en het nationale team.

 

Senioren

In het onderstaande document zijn de selectievoorwaarden beschreven die toelichten hoe de Nederlandse selectie tot stand komt.

De selectievoorwaarden voor seizoen 2023-2024 worden binnenkort gepubliceerd.

 

Jeugdselectie

Voortbordurend op het goede werk dat verricht wordt bij diverse squashclubs in Nederland, (her)introduceert Squash Bond Nederland (SBN) de nationale jeugdselectie om een ontwikkel pad te creëren tussen de clubprogramma’s en de nationale teams. In het onderstaande document staat beschreven wanneer een speler in aanmerking komt voor de Nationale jeugdselectie:

De selectievoorwaarden voor seizoen 2023-2024 worden binnenkort gepubliceerd.

Regionaal Talent Centra

Wil je in aanmerking komen voor een RTC Selectie? Hieronder vind je de selectievoorwaarden waar je aan dient te voldoen. Interesse? Mail dan jouw RTC om een selectie status aan te vragen of om een keer deel te nemen aan een RTC Training. Ieder jaar worden na het NK Junioren spelers geselecteerd en uitgenodigd. De technische staf en de RTC trainers kunnen tussentijds bepalen om spelers toe te voegen tot de selectie. 

Spelers dienen zich trots te voelen op het lidmaatschap van de RTC selectie. De eerste opstap naar een nationale selectie. Om deel uit te maken van de nationale selectie zijn er nationale selectiecriteria opgesteld die op basis van NK Jeugd prestaties worden bepaald. 

Selectievoorwaarden RTC selectie

De selectievoorwaarden voor seizoen 2023 / 2024 worden op dit moment vastgesteld. Kom op een later moment bij ons terug voor meer informatie.

Selectievoorwaarden aspirant lid (spelers op uitnodiging)

  • Spelers dienen vanaf een tweede training een bijdrage te voldoen van €15,- per training te voldoen aan SBN;
  • Spelers dienen een jeugdlidmaatschap van SBN te hebben;
  • Spelers dienen jaarlijks deel te nemen aan minimaal 2 TMG evenementen.