Terug naar overzicht

Regionale Trainings Centra (RTC)

Binnen de talentontwikkelingsstructuur van Squash Bond Nederland wordt gewerkt met Regionale Trainings Centra (RTC). De RTC's zijn diverse locaties verspreid over Nederland en zijn in het leven geroepen om sporttalenten te kunnen bedienen bóven het normale clubniveau. Het zijn dus sportorganisaties die beogen een kwaliteitsimpuls te geven aan squashers op regionaal niveau.

Squash Bond Nederland zit na een aantal jaar weer in een opbouwfase m.b.t. topsport waarbij SBN alle lagen in de piramide wil kunnen bedienen. De topsport piramide heeft in het verleden een uitgebreidere invulling gekend waarin meerdere programma’s voor meerdere doelgroepen aangeboden konden worden. Nederland genoot destijds nog van de aanwezigheid van internationale toppers als Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham. Topsquash stond er toen in Nederland betreft prestaties beter op wat resulteerde in aanvullende financiering van NOC*NSF.

Squash Bond Nederland ontvangt een aantal jaar geen bijdrage meer vanuit het NOC*NSF en organiseert het nu samen met de sterkere jeugdcentra een programma om podium te bieden voor de aanstormende talenten. Een programma waarin lokaal verbinding wordt gezocht om spelers te enthousiasmeren en te ondersteunen richting een potentieel selectieschap van de Nationale Selectie. 

Regionale Trainingscentra bevatten een vitale functie in de continuïteit van de sport en zorgt voor een gezonde levensader. RTC’s dienen jonge sporters te inspireren waardoor zij bijdragen aan een nieuwe generatie en fans van de sport. RTC’s zijn daarmee de kweekvijver van junior squash in Nederland. Door centra in de regio’s te verbinden creëren we een uniforme werkwijze en hoeven centra niet ieder het spreekwoordelijke wiel zelf uit te vinden om kinderen te inspireren en te enthousiasmeren. Soms worden trainingen dan ook bij clubs in de buurt van RTC's georganiseerd, om zo een aanzuigende en inspirerende werking te hebben op spelers en clubs uit de buurt.

Het RTC programma is in 2023 van start gegaan bij drie locaties in Nederland. Bij voldoende junioren groei heeft SBN de ambitie vanuit meerjarenbeleid om het aantal Regionale Trainings Centra uit te breiden naar meerdere locaties. Heb je als club interesse in de organisatie van een RTC? Neem dan contact op met topsport@squashbond.nl. Hieronder vind je de informatie met betrekking tot de locaties.

RTC Almere

Coach: Dagmar Vermeulen

Contact: rtcalmere@squashbond.nl

Adres: Boerendanserdijk 47, 8024AE, Zwolle

 

RTC MeerSquash Hoofddorp

Coach: Jason Morris

Contact: rtcmeersquash@squashbond.nl

Adres: Arnolduspark 13, 2132CR, Hoofddorp

 

Terug naar overzicht