Door de ogen van...

Door de ogen van... Elcke Mols #1

07 november 2023 2 Minuten leestijd

In deze rubriek kijken we door de ogen van een speler die actief is of actief is geweest bij een toernooi en zijn of haar ervaring met ons deelt. In deze editie neemt Elcke Mols ons mee bij haar ervaring bij de Belgian Junior Open 2023 in Herentals. 

In deze rubriek kijken we door de ogen van een speler die actief is of actief is geweest bij een toernooi en zijn of haar ervaring met ons deelt. In deze editie neemt Elcke Mols ons mee bij haar ervaring bij de Belgian Junior Open 2023 in Herentals. 

Afgelopen weekend heb ik, samen met 15 andere Nederlandse jeugdspelers, meegedaan aan de Belgium Junior Open in Herentals. Het toernooi begon op vrijdag en ik deed mee bij de meisjes onder 17 in plaats van onder 15. Zo zou ik meer leuke en moeilijke wedstrijden kunnen spelen. Ik speelde mijn 1e wedstrijd tegen een Frans meisje. Deze wedstrijd won ik met 3-0. De tweede wedstrijd moest ik tegen de nr 2 geplaatst, een Pools meisje. We waren goed aan elkaar gewaagd maar ik kwam helaas met 2-0 achter. Gelukkig wist ik me goed te herpakken om zo toch met 3-2 te winnen! Toen moest ik in de halve finale op de glazen baan tegen een Maleisisch meisje. Ik vond het heel leuk om op de glazen baan te spelen maar toch had ik met 3-0 verloren. Zondag moest ik dus voor plaats 3 / 4 tegen een Zwitsers meisje. Ik speelde goed maar wist helaas niet te winnen. Ik heb veel geleerd dit toernooi en goed gespeeld!

Omdat er veel Nederlanders meededen was het ook een heel gezellig toernooi! Iedereen ging bij elkaar kijken en tussen de wedstrijden door was het ook heel gezellig met elkaar. Sipke en Milou hebben ons het hele weekend goed gecoacht!

Extra bijzonder was natuurlijk dat we op zondag met zijn allen naar de finales van Renske en Sam hebben gekeken. Zij zijn allebei 1e geworden onder de 19! Het waren spannende finales die beide met 3-2 gewonnen werden. Verder was het erg leuk dat Milan en Noah Wiersma hun 1e Internationale toernooi speelden, bij de jongens onder 13. Ze hebben het allebei heel goed gedaan!

Door de ogen van...