Jeugd

Belgium Junior Open 2023

07 november 2023 2 Minuten leestijd

Afgelopen weekend vond het Belgian Junior Open plaats in het Vlaams Squashcentrum in Herentals, en Nederland was vanzelfsprekend goed vertegenwoordigd.

In de BU13 slaagden Noah en Milan Wiersma (de zonen van) helaas niet in de kwalificatie. Desondanks hebben ze een waardevolle ervaring opgedaan voor hun waarschijnlijk nog lange squashcarrière.

In de BU15 werd Nederland vertegenwoordigd door Quinten van Es, Levi Visser en Sascha Steps. Sascha schopte het nog knap tot de kwartfinale, maar verloor daar van de hoger geplaatste Tamir Wiegenfeld. Quinten en Levi werden een ronde eerder uitgeschakeld door hoger geplaatste spelers.

In de BU17 verloren Yago Origel en Rishi Ramnathsing beiden helaas hun eerste ronde, en voor Victor Santos de Freitas eindigde de tweede ronde als zijn eindstation. Tristan Keenan daarentegen drong door tot de halve finale, waarin hij 9-11 verloor in de vijfde game. Uiteindelijk werd hij vierde.

In de GU17 zorgde Elcke Mols voor een stunt door de als tweede geplaatste Poolse Wiktoria Grodzka in 5 sets te verslaan en zo door te stoten tot de halve finale. Hier was haar tegenstander te sterk en, werd ook Elcke uiteindelijk vierde. Ook Armiti Ghoroghchian speelde mee bij de meiden onder 17 en wist na de poule wedstrijden een wedstrijd te winnen, maar verloor helaas haar laatste wedstrijd en werd 10de. 
 

In de BU19 kwamen Bram van Bemmel en Bram van den Akker tot de tweede ronde, waarin zij beiden werden uitgeschakeld. Sam Gerrits daarentegen reikte tot de finale, waarin hij in een bloedstollende 5-setter won van de Fransman Romieu.

In de GU19 maakte Renske Huntelaar het Nederlandse feest compleet door, eveneens in een 5-setter, te winnen van de Française Lucas-Marcuso, van wie zij in de poulefase nog 2-3 had verloren, om vervolgens als tweede uit de poule alsnog de halve finale te halen!

Al met al een daverend succes voor onze Nederlandse equipe. Gefeliciteerd aan de winnaars. SBN is trots op alle resultaten!

Jeugd