Overig

Aankondiging voorlopige schorsing Sjef van der Heijden

24 november 2023 1 Minuten leestijd

Geachte leden,

Geachte Leden,

Via dit bericht deelt het bestuur mee dat de bondscoach de heer Sjef van der Heijden door de Tuchtcommissie SBN voorlopig per onmiddellijk geschorst is in de uitoefening van zijn taken en hangende de uitkomst van vervolging (uitspraak) door de Tuchtcommissie. Om privacy redenen is (zijn) aan het bestuur geen verdere mededeling (mededelingen) gedaan inzake de inhoud en het bestuur doet daar ook geen verdere mededelingen over. Het bestuur benadrukt dat er momenteel een vermoeden van schuld is en dus geen conclusie (uitspraak/veroordeling). Echter schrijven de regels van het Tuchtreglement SBN voor dat in zo'n (deze) situatie de maatregel van voorlopige schorsing geboden is. Voor de goede orde deelt het bestuur nog mee dat de Tuchtcommissie SBN een onafhankelijk orgaan is binnen de SBN.

Het bestuur betreurt deze situatie zeer voor alle betrokkenen. Ook voor de (squash)sport en SBN is dit een slechte ontwikkeling. Wij houden de leden op de hoogte van voortgang zodra bekend bij het SBN-bestuur.

Overig