Masters

Goud, zilver en brons voor Nederlandse masters op EK in Hamburg

11 september 2023 2 Minuten leestijd

In Hamburg vonden afgelopen week de Europese Masters Kampioenschappen plaats. Daar was Nederland niet alleen goed vertegenwoordigd, ook werd beslag gelegd op alle versies van het eremetaal.

Foto van Ad Heskes in de finale van de European Masters in Hamburg 2023

In Hamburg vonden afgelopen week de Europese Masters Kampioenschappen plaats. Daar was Nederland niet alleen goed vertegenwoordigd, ook werd beslag gelegd op alle versies van het eremetaal. Zo greep Karin Thiel (Dames 45+) de bronzen plak, pakte Bea Spitse (Dames 60+) de zilveren medaille en kroonde Ad Heskes (Heren 65+) zich tot Europees Kampioen! Daarbij moet opgemerkt worden dat Karin zich in een jongere categorie heeft ingeschreven, wat haar prestatie des te knapper maakt. Ook een eervolle vermelding voor Rene Mijs (Heren 40+), die het tot de halve finale schopte maar helaas net naast de prijzen greep.

Maar er waren meer Nederlanders actief:

Heren 35+: Riaan Dippenaar haalde de laatste 16 waar hij helaas het hoofd moest buigen tegen de als eerste geplaatste Duitser Tim Weber.

Heren 40+: Roberto Kalshoven verloor bij de laatste 16 eveneens van de nummer 1 geplaatst, Ivan Flores.

Heren 45+: Marciano dos Ramos verloor nipt van de Ier Kevin Knox in de tweede ronde.

Heren 50+: Marco Plokker lag er in de eerste ronde helaas al uit. Arjan Jansen en Ruud van Hees wisten nog door te stoten tot de tweede ronde en Alex Kramer zelfs tot de derde ronde, maar helaas waren zij niet bij machte voor verrassingen te zorgen. 

Dames 50+: Titia Posdijk heeft prima gepresteerd door de kwartfinale te halen, waarin zij in lijn met de plaatsingslijst verloor van de Duitse Simone Korell.

Heren 55+: Nico Gerritsen, Eddy Groenewold, Jos van Kempen en Johan Posdijk strandden helaas allen voor de vierde ronde.

Heren 60+: Felix Barenholz liet zich in de derde ronde verrassen door de lager ingeschaalde Duitser Frank Bomhardt, dus ook Felix kan beginnen met de voorbereidingen op het WK Masters 2024 in Amsterdam.

Heren 65+: Marc Veldkamp kwam helaas de eerste ronde niet door en Fred Saarloos verloor eveneens, maar wist nog wel de tweede ronde te bereiken.

Heren 75+: Paul Turken won nipt de eerste ronde, maar verloor in de tweede ronde van de hoger geplaatste Engelsman Barry Featherstone.

Team SBN feliciteert alle prijswinnaars en deelnemers met hun prestaties! Ook eens deelnemen aan een Master Evenement, bijvoorbeeld tijdens de WK Masters volgend jaar in eigen land? Bekijk dan hier alle mogelijkheden!

Masters Wedstrijdsport ESF Toernooi Masters