Terug naar overzicht

Master Squash

In de squash sport behoor je vanaf 35 jaar (in sommige gevallen 30 jaar) tot de 'Masters' en heb je toegang tot nieuwe (internationale) evenementen en competities. Je leest hieronder alles over Master Squash, inclusief de Wereld Kampioenschappen Masters die in 2024 in Amsterdam georganiseerd worden!

Het Masters Squash is een van de snelst groeiende onderdelen in onze sport. Vaak zijn we altijd op zoek naar "nieuwe" squashspelers, maar hoe leuk is het om een aantal van je "oude" squashvrienden te overtuigen om weer aan de sport te beginnen? Motiveer hen om weer te gaan spelen, mee te doen aan Nederlandse evenementen óf zelf mee te reizen naar prachtige steden in Europa en zo wellicht ook nieuwe squashvrienden te maken!

Masters evenementen worden gehouden voor spelers van 35 jaar en ouder, in sommige gevallen wordt 30 jaar als leeftijdsgrens gehanteerd. Daarbij speel je in leeftijdscategorieën van vijf jaar, hierdoor kom je dus bijvoorbeeld ook in de 65+ tegen gelijkwaardige spelers te spelen die een leeftijd van 65-69 jaar hebben, maar nog altijd even fanatiek zijn.

Nederlandse activiteiten

In Nederland kun je deelnemen aan verschillende evenementen waaronder het NK Masters, wat altijd een gezellig weerzien is. Het NK Masters staat ook dit jaar weer op de SBN kalender, daarnaast vind je nog andere (Europese) Master activiteiten terug die het deelnemen meer dan waard zijn.

Mocht je een toernooi zoeken waar je niet om de ranglijst speelt, maar waar alleen gezelligheid telt, dan kun je bijvoorbeeld deelnemen aan het internationaal bekende 'Junkies' bij MeerSquash of 'Hutspot' bij Squash Hillegom. Wil je meer informatie over deze toernooien, neem dan contact op met de betreffende club.

Europees Avontuur

Vele masters nemen niet alleen deel aan Nederlandse toernooien, maar gaan ook op Europees avontuur. Zo organiseert de Europese Squash Federatie (ESF) elke 2 jaar een Masters Kampioenschap (ook wel: EMIC) en wordt er door meerdere Europese landen in samenwerking met de ESF ook een Masters Circuit georganiseerd waar vaak diverse Nederlandse squashers aan deelnemen. Onder het Europese Master Circuit valt bijvoorbeeld ook de Rotterdam Open Masters die je terug kunt vinden op onze kalender.

Master activiteiten worden gekenmerkt door de gezelligheid die centraal staat en het 'weerzien' van squash vrienden. Daarom worden er vele culturele activiteiten omheen georganiseerd, wat deelname aan deze activiteiten onvergetelijk maakt! De meest actuele Europese kalender vind je hier.

Wereld Kampioenschap Masters 2024

Naast Europese activiteiten kun je ook op wereldniveau deelnemen. In 2024 halen we het wereldniveau in eigen huis. Dan organiseert SBN in samenwerking met het Frans Otten Stadion het Wereld Kampioenschap Masters in eigen land. Aan dit evenement doen ruim 1.000 squashers vanuit minimaal 50 landen mee en belooft een ongekend groot squashfeest te worden. Meer informatie over dit evenement volgt spoedig via onze website.

Terug naar overzicht