Wedstrijdsport

Uitkomst onderzoek speelsterkte SBN-competities

16 december 2022 2 Minuten leestijd

In het volgende persbericht willen wij de leden van Squash Bond Nederland informeren over de uitkomst van een onderzoek onder Teamcaptains van de SBN-competitie. Dit onderzoek is gedaan i.v.m. de aanstaande officiële lancering van SquashLevels het nieuwe ranking/rating systeem van de Squashsport. Uit het onderzoek is gebleken dat SquashLevels vanaf 1 januari 2023 als speelsterktesysteem de voorkeur heeft in de SBN-competities.

In dit bericht lichten we proces toe, de werking van SquashLevels en wordt verduidelijkt wat wel of niet gaat veranderen in de SBN Reguliere Competitie. Ben jij een wedstrijdspeler? Lees dit nieuwsbericht dan extra zorgvuldig door!
Aanleiding

In de afgelopen jaren is een update of aanpassing van het speelsterktesysteem een van de meest aangevraagde ontwikkelingen geweest. SBN is met deze verzoeken aan de slag gegaan en is na een gedegen onderzoek uitgekomen bij SquashLevels, daarmee sorteert SBN tevens direct voor op de ontwikkeling van een Global Ratingsysteem die ook internationaal zal gelden. Op 3 oktober is SquashLevels gelanceerd en de afgelopen drie maanden is er een adoptietijd gehanteerd zodat squashers aan het nieuwe systeem konden wennen.

De overgang naar SquashLevels betekent dat per 1 januari 2023 de ‘oude ranking’ verdwijnt. Dit heeft impact op het verloop van de SBN Reguliere competitie. Daarom is in december een onderzoek gedaan onder alle teamcaptains om te kunnen besluiten of SquashLevels per 1 januari ingevoerd moest worden als speelsterktesysteem voor de squash competities.

Bijna 83% van de Teamcaptains heeft aan dit onderzoek deelgenomen en 85% daarvan was voorstander van het gebruik van SquashLevels in de tweede seizoenshelft van de competitie i.p.v. het bevriezen van de huidige speelsterktes.

Joost Vennema, Competitieleider SBN: ‘We zijn blij dat zoveel teamcaptains hebben deelgenomen aan dit onderzoek, zeker bij zo’n belangrijke beslissing als deze. De speelsterktes zijn een cruciaal onderdeel van de SBN competitie en het doet ons dan ook goed om te zien dat het nieuwe systeem zo positief wordt ontvangen. Op basis van dat resultaat is dan ook besloten dat vanaf 1 januari SquashLevels als speelsterktesysteem wordt gebruikt in de SBN-competities.’

Afgelopen 12 december is er een kennissessie georganiseerd waar teamcaptains aan konden deelnemen. Tijdens deze kennissessie is de keuze toegelicht en is er toegelicht welke veranderingen eraan komen en welke onderdelen hetzelfde blijven.

Bekijk hier de presentatie slides van de kennissessie
Bekijk hier de presentatie terug van de kennissessie
Bekijk hier de inhoudelijke toelichting van de kennissessie
Bekijk hier de antwoorden op de gestelde vragen van de kennissessie
 

Heb je toch nog een vraag? Kijk dan even hier of stuur een mail naar wedstrijdsport@squashbond.nl.

Wedstrijdsport Wedstrijdsport