Dubbel & Mixed speelsterkte/ranglijst

Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot de dubbel & mixed speelsterkte en ranglijst.

Vanaf 2021 werkt SBN niet meer met het oude barema-systeem en stapt het gefaseerd over naar een nieuwe speelsterkte-bepaling. De speelsterkte geeft een duiding hoe jouw resultaten zich verhouden ten opzichte van vrienden, teamgenoten of andere squashers. Op basis van deze resultaten wordt jouw niveau maandelijks bepaald. Omdat SBN voor zowel de Dubbel als Mixed speelsterkten nog geen gebruik maakt van SquashLevels, maakt SBN gebruik van de oude structuur waar nog steeds tijdelijke bepalingen van kracht zijn:

Klik hier om de tijdelijke bepalingen in te zien.

Verdeling van punten

De speelsterkte wordt maandelijks bepaald aan de hand van de door jou verworven punten. Voor elke officiële wedstrijd krijg je punten. Deze zijn positief of negatief en afhankelijk van de speelsterkte van de tegenstanders. Aan de hand van de gemiddelde speelsterktes van beide spelers, bepaalt SBN welke speelsterkte een koppel heeft.

Overige informatie

Nieuwe spelers krijgen een ranking aan de hand van bij SBN bekende resultaten. Je komt als nieuwe speler dus niet automatisch onderaan de lijst terecht. Als je een jaar geen wedstrijden hebt gespeeld, ben je niet meer zichtbaar op de ranglijst. Mocht je daarna toch weer meedoen aan wedstrijden, dan word je weer automatisch zichtbaar op de ranking en tellen alle bij SBN bekende uitslagen mee.

Squashers die geen Nederlandse (squash)nationaliteit hebben zijn niet zichtbaar op de ranglijst. Deze spelers krijgen echter wel een speelsterkte toegewezen zodat zij kunnen deelnemen aan competities en toernooien.

Puntenverlies bij Walk-Over (WO):

  • WO’s moeten door de toernooi-organisator worden doorgegeven;
  • De speler die WO heeft gegeven verliest 100 punten in de ranking als er niet binnen één week na afloop van het toernooi een verklaring van een dokter of fysiotherapeut aan SBN wordt gestuurd;
  • De tegenspeler is de winnaar, als er niet binnen één week na afloop van het toernooi een verklaring van een dokter of fysiotherapeut aan SBN wordt gestuurd.

Ranglijst

De Mixed & Dubbel ranglijst is hier terug te vinden. Daar het aantal dubbel activiteiten gering is, wordt de ranglijst 1x per jaar bijgewerkt totdat SBN overstapt naar SquashLevels voor het gebruik van de dubbel en mixed speelsterkte.