Peter van Baak

Sinds ik 7 jaar geleden ben gestopt als hockeykeeper bij T.H.C. Hurley ben ik fanatieker gaan squashen.

Ik squash al sinds mijn 16e regelmatig, vooral in de periode dat mijn hockeyactiviteiten daar ruimte voor lieten. Sinds ik 7 jaar geleden ben gestopt als hockeykeeper bij T.H.C. Hurley ben ik fanatieker gaan squashen. Inmiddels speel ik competitie bij ASRC/Frans Otten Stadion 6 en ben nog enthousiaster geworden over het spelletje. Ik zie enorm veel mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van 'mijn' sport in Nederland en wil hier graag een bijdrage aan leveren.

Ook professioneel is er een duidelijke link. Met mijn bedrijf SponsorVisie (www.sponsorvisie.nl) ben ik professioneel actief binnen de breedtesport. Sinds 2010 helpen wij clubs door het hele land aan meer geld uit sponsoring, crowdfunding, subsidies en met het financieren bij de achterban in aanvulling op of alternatief voor een lening bij de bank. Ook adviseer ik het bedrijfsleven over het succesvol inzetten van sponsoring voor het bereiken van de eigen doelstellingen. Hieronder vallen bedrijven als Crisp, ING, Hellofresh en Volvo.

Naast deze activiteiten geef ik namens NOC*NSF, gemeentes en sportbonden veel workshops en trainingen en begeleid ik als financieel specialist, in opdracht van NOC*NSF, veel sportorganisaties individueel bij het genereren van extra inkomsten.

Door mijn professionele carrière binnen de breedtesport ben ik bekend met de uitdagingen die de georganiseerde sport heeft. Door het feit dat ik in zoveel verschillende sportorganisaties 'in de keuken' kan kijken heb ik veel relevante kennis en inzichten die, in mijn optiek, elke sportorganisatie verder kunnen helpen. Zo ook SBN. Ik ga met heel veel goede zin en mooie ambities aan de slag!

Nevenfuncties/werk: Eigenaar SponsorVisie.