Terug naar overzicht

Trainer / Coaches

Wat leuk om te zien dat je interesse hebt in een trainerscursus! SBN biedt verschillende soorten opleidingen aan, dit doet zij vanuit een samenwerking met de Wereld Squash Federatie (WSF). Onder leiding van hoogopgeleide docenten (WSF 3 coach en Docent WSF 1 en 2) scholen we jou tot gecertificeerd squashtrainer. Of je nu net begint en geen ervaring hebt, of dat jij de nieuwe bondscoach van Nederland wilt worden, SBN biedt jou de geschikte opleidingen.

Squash Bond Nederland heeft de ambitie om jaarlijks een opleidingsaanbod te organiseren voor enthousiastelingen die van hun hobby hun werk willen maken en daarmee andere squashers te  ondersteunen om een betere squasher te worden.

Onder leiding van hoogopgeleide docenten (WSF 3 coach en Docent WSF 1 en 2) scholen we jou tot gecertificeerd squashtrainer. Of je nu net begint en geen ervaring hebt, of dat jij de nieuwe bondscoach van Nederland wilt worden, SBN biedt jou de geschikte opleidingen.

De opleidingen worden gegeven door de coachingscommissie van SBN. Deze is voornemens om toe te werken naar een structureel opleidingsaanbod in Nederland. Er wordt momenteel overwogen om eind 2023 weer een opleiding aan te bieden. Heb je interesse, meld je dan via info@squashbond.nl. Op onze kalender vind je het cursusaanbod terug en alle overige relevante informatie vind je hieronder.

Praktische informatie over het cursusaanbod van SBN

SBN biedt de WSF-cursussen in het Nederlands aan, tenzij er internationale deelnemers deelnemen aan de opleiding. Dan zal de cursus in het Engels plaatsvinden. Dit wordt vooraf medegedeeld. 

Deelnemers aan de cursus hebben een SPIN-registratie nodig, deze kun je aanvragen via www.worldsquash.org/spin let op: dit moet geregeld zijn vóór aanvang van de cursus. Houdt hierbij rekening met de verwerkingstijd.

Verschil en overeenkomsten met het voormalige opleidingstraject

Trainingen geven is niet veranderd nu de samenwerking met de WSF geïmplementeerd is. Echter de aanpak op methodisch gebied is iets anders met hetzelfde resultaat. Ook zijn de WSF-opleidingen uitgebreider t.o.v. ons voormalige traject. Door deze verschillen is het voor coaches met een Nederlands diploma niet mogelijk om het diploma om te zetten naar een diploma van de WSF.

Waarom heeft SBN voor deze opleidingsstructuur gekozen?

De wensen en behoeften van trainer/coaches veranderen in rap tempo, ditzelfde geldt voor squashers. De WSF heeft door haar wereldwijde cursusaanbod snel inzicht in deze veranderende verwachtingen en kan hier snel haar opleidingsaanbod op aanpassen. Daarnaast is het met een WSF-certificering mogelijk om in andere landen actief te zijn als trainer/coach.

Meer informatie

Wilt u liever eerst meer informatie over de opleiding? Neem contact op met de coachingscommissie via dit mailadres.

Coachingscommissie

Dit is een afbeelding van Alex Kramer

Alex Kramer

Coachingscommissie

Dit is een afbeelding van Dagmar Vermeulen

Dagmar Vermeulen

Coachingscommissie

Dit is een afbeelding van Rutger Jan Kamperman

Rutger Jan Kamperman

Coachingscommissie

Terug naar overzicht