Eredivisie

Eredivisie Heren - speelronde 2

17 oktober 2024 4 Minuten leestijd

Afgelopen woensdag kwamen de Eredivisie heren weer in actie! Coulisse Twente had deze ronde pauze, de overige 8 teams kwamen wel in actie. Lees hier meer over de uitslagen

Speelronde 2 stond op het programma afgelopen woensdag. 8 teams kwamen in actie. Lees hier meer.

Frans Otten Stadion VS. Houtrust Squash Wooncompany 5-10

In Amsterdam beloofde het een spannende squashavond te worden, met op alle drie de posities mooie wedstrijden op het programma. De avond begon met de partij tussen Meguid, die nu als Nederlandse speler uitkomt, en Gerrits. Meguid won de eerste twee games met 11-8, maar de jonge Gerrits gaf zich niet zomaar gewonnen. Bij een stand van 10-6 en gameball voor Gerrits raakte Meguid geblesseerd aan zijn kuit. Hij probeerde het tij nog te keren en won snel drie punten, maar Gerrits maakte het uiteindelijk 2-1. Hierna moest Meguid helaas opgeven vanwege de blessure. De volgende wedstrijd ging tussen Eredivisie nieuwkomer Romiglio en Pajares. Pajares zette vanaf het begin de toon en won na een spannende strijd met 3-0! Tot slot was er nog een boeiende wedstrijd tussen Vargas en Lopez. De eerste drie games waren erg close, maar het was Vargas die de vierde game met 11-5 naar zich toetrok en de wedstrijd 3-1 won. De bonuspunten gingen echter mee terug naar Den Haag.

  1. Leandro Romiglio vs. Iker Pajares 0-3
  2. Juan Camilo Vargas vs. Edmon Lopez 3-1
  3. Omar Abdel Meguid vs. Sam Gerrits 2-3*
    Opgave Omar Abdel Meguid

Bekijk hier alle game uitslagen

Victoria Squash Rotterdam VS. 'Meersquash 9-4

In Rotterdam ontving Victoria het team uit Hoofddorp. Hapers nam het op tegen Al en zorgde voor een snelle 3-0 overwinning voor de Rotterdammers. Daarna was het tijd voor de wedstrijd tussen de nummers 1 van beide teams: Bonmalais tegen Mueller. Met slechts zeven plekken verschil op de wereldranglijst, Bonmalais als nummer 27 en Mueller als nummer 20, beloofde dit een topwedstrijd te worden. Mueller pakte de eerste game nipt met 11-9, maar Bonmalais maakte er 1-1 van. Hij hield de positieve lijn vast en won deze prachtige partij uiteindelijk met 3-1!Tot slot was het tijd voor de laatste wedstrijd, Schweertman tegen Stewart. Schweertman begon sterk en kwam dicht bij het winnen van de eerste game, maar Stewart herstelde zich en won die met 13-11. Stewart bleef gefocust en pakte de enige overwinning voor de Hoofddorpers. De bonuspunten bleven dus in Rotterdam.

  1. Sebastian Bonmalais vs. Nicolas Mueller 3-1
  2. Piëdro Schweertman vs. Rory Stewart 0-3
  3. Joeri Hapers vs. Stan Al 3-0

Bekijk hier alle game uitslagen

RIXAX Almere VS. Svenscar Squash Ridderkerk 3-9

Squash Ridderkerk reisde af naar Almere voor een wedstrijd tegen RIXAX Almere. Schwab opende de avond tegen Igelbrink en won overtuigend met 3-0, waardoor Almere de eerste partij binnenhaalde. De tweede wedstrijd was de ontmoeting tussen de nummers 1 van beide teams: Buckley tegen Mangaonkar. Buckley kwam in de tweede game nog dicht bij een winst, maar uiteindelijk was het Mangaonkar die de partij met 3-0 won en zo de eerste overwinning voor Squash Ridderkerk veiligstelde.Tot slot betraden Lindner en Molinaro de baan voor een beslissende wedstrijd. Molinaro won de eerste twee games vrij eenvoudig, maar Lindner gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam in de derde game dicht bij een gamewinst. Uiteindelijk trok Molinaro met 12-10 aan het langste eind. De Ridderkerkers namen dus de bonuspunten mee naar huis.

  1. Sam Buckley vs. Mahesh Mangaonkar 0-3
  2. Robert Lindner vs. Dylan Molinero 0-3
  3. Anthony Schwab vs. André Igelbrink 3-0

Bekijk hier alle game uitslagen

iSQUASH / CS Drachten VS. Dxfferent Squash Utrecht 1-12

In Drachten namen de teams iSQUASH / CS Drachten en Dxfferent Squash Utrecht het tegen elkaar op. Moawad en Bharos openden de avond, waarbij Bharos alle drie de games won en de eerste overwinning voor Squash Utrecht pakte. Daarna was het tijd voor de wedstrijd tussen de nummers 1, Roukens en Eredivisie-nieuwkomer Rehman. Roukens begon sterk en won de eerste game met 11-7, maar Rehman herstelde zich en won de drie daaropvolgende games, waarmee hij de partij met 3-1 naar zich toetrok. De laatste wedstrijd ging tussen Muhwati en Prott. Prott speelde sterk en won overtuigend met 3-0. Het was een succesvolle avond voor Squash Utrecht, die de bonuspunten mee naar huis nam.

  1. Thijs Roukens vs. Aqeel Rehman 1-3
  2. Blessing Muhwati vs. Alasdair Prott 0-3
  3. Chris Moawad vs. Roshan Bharos 0-3

Bekijk hier alle game uitslagen

De volgende Eredivisie wedstrijd

Dames eredivisie - 30 oktober

  • Frans Otten Stadion VS. 'Meersquash | Locatie: Amsterdam
  • Victoria Squash Rotterdam VS. RIXAX Almere | Locatie: Rotterdam

De volgende heren wedstrijd: 6 november

Poulestanden 

Benieuwd naar de actuele poule standen? Klik dan hier

De wedstrijden gemist?
Geen zorgen! Je kunt alle wedstrijden gratis terugkijken via ons Youtube-kanaal 'Squashbond TV'. Ze staan altijd onder het kopje 'Eredivisie'.

Eredivisie