Eredivisie

Eredivisie dames - speelronde 1

10 oktober 2024 3 Minuten leestijd

Afgelopen woensdag kwamen de Eredivisie dames voor het eerst in actie! In Almere nam RIXAX Almere het op tegen het Frans Otten Stadion en in Hoofddorp speelde 'Meersquash tegen KPI Squash Utrecht. Lees hier meer over de uitslagen!

Speelronde 1 van het dames Eredivisie seizoen 2024/2025 is gespeeld. Gister kwamen er 4 damesteams in actie. Lees hier meer.

RIXAX Almere VS. Frans Otten Stadion 3-12

RIXAX Almere nam het op tegen het team uit Amsterdam, dat speelde in het Frans Otten Stadion. Als eerste betraden Markus en Leow de baan. In de tweede game werd het spannend, met een stand van 12-10 voor Leow. Leow won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. Daarna was het tijd voor de nummers 1 van beide teams: oud-international Dorenbos tegen de Fin Korhonen. Korhonen pakte de eerste game vrij snel, maar Dorenbos vocht terug en won knap de tweede game met 12-10! Korhonen herpakte zich en won de twee daaropvolgende games. Tot slot de kraker van de avond: Krukkert tegen Permentier. Deze twee speelsters hebben al vaker tegen elkaar gestaan, en gister was dat opnieuw het geval. Krukkert verloor de openingsgame, maar kwam daarna met 2-1 voor te staan. Toch was het uiteindelijk Permentier die knap de overwinning binnenhaalde. De drie bonuspunten gingen mee naar Amsterdam.

  1. Milja Dorenbos vs. Emilia Korhonen 1-3
  2. Daniek Krukkert vs. Juliette Permentier 2-3
  3. Elfi Markus vs. Victoria Leow 0-3

Bekijk hier alle game uitslagen

 

'Meersquash VS. KPI Squash Utrecht 3-12

In Hoofddorp speelden de teams Meersquash en KPI Squash Utrecht tegen elkaar. Bij Meersquash was er een verandering in de opstelling op positie 3: Chanel Erasmus verving Elcke Mols en nam het op tegen Megan van Drongelen. Van Drongelen kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar Erasmus gaf niet zomaar op en pakte een game. Uiteindelijk won Van Drongelen de wedstrijd met 3-1. Op plek 1 leek een topbattle op het programma te staan tussen Coll en Villard. Bij een stand van 2-1 voor Villard moest Coll helaas opgeven vanwege een blessure. Als laatste was het de beurt aan Huntelaar tegen Ismail. Ismail nam een 2-0 voorsprong, maar Huntelaar vocht zich terug en maakte er 2-1 van. Ismail herpakte zich echter sterk en won de laatste game. Squash Utrecht ging met de drie bonuspunten naar huis!

  1. Nele Coll vs. Enora Villard 1-3* 
    Opgave Nele Coll
  2. Renske Huntelaar vs. Rana Ismail 1-3
  3. Chanel Erasmus vs. Megan van Drongelen 1-3

Bekijk hier alle game uitslagen

 

De volgende Eredivisie wedstrijd

Heren eredivisie - 16 oktober

  • Frans Otten Stadion VS. Houtrust Squash Wooncompany | Locatie: Amsterdam
  • Victoria Squash Rotterdam VS. 'Meersquash | Locatie: Rotterdam
  • RIXAX Almere VS. Svenscar / Squash Ridderkerk | Locatie: Almere
  • iSQUASH / CS Drachten VS. Dxfferent Squash Utrecht | Locatie: Drachten

De volgende dames wedstrijd: 30 oktober

De wedstrijden gemist?
Geen zorgen! Je kunt alle wedstrijden gratis terugkijken via ons Youtube-kanaal 'Squashbond TV'. Ze staan altijd onder het kopje 'Eredivisie'.

Of ga direct naar de pagina via deze link.

Eredivisie