Eredivisie

Eredivisie heren - speelronde 1

26 september 2024 4 Minuten leestijd

Gisteren werd de eerste speelronde van het Eredivisie seizoen 2024/2025 gespeeld! Lees hier meer over welke spelers in actie en welke teams de 3 bonuspunten wonnen.

Speelronde 1 van het Eredivisie seizoen 2024/2025 is gespeeld! Gister kwamen 8 herenteams in actie. Lees hier meer.

 

Houtrust Squash Wooncompany VS. Rixax Almere 12-1

In Den Haag ontving Houtrust Squash Wooncompany het team uit Almere. Oud-international Weenink stapte weer de baan op en toonde zijn vaardigheden. Hij won overtuigend van Patil. PSA-speler Perez speelde daarna tegen de jonge Lindner en won ook overtuigend met 3-0. Als laatste ging Houlberg de baan op tegen Schwab. Houlberg kwam op een 2-0 voorsprong, maar Schwab wist nog een game terug te pakken. Uiteindelijk won Houlberg de wedstrijd. Houtrust Squash behaalde daarmee 3 bonuspunten!

  1. Ivan Perez vs. Robert Lindner 3-0
  2. Theis Houlberg vs. Anthony Schwab 3-1
  3. Sebastiaan Weenink vs. Siddhant Patil 3-0

Bekijk hier alle gamestanden

 

Dxfferent Squash Utrecht VS. Victoria Squash Rotterdam 3-12

Victoria Squash reisde af naar Utrecht voor een ontmoeting met Dxfferent Squash Utrecht. Hoevenaars maakte zijn rentree bij Squash Utrecht en ging als eerste de baan op tegen de jonge Hogervorst. Hogervorst won de wedstrijd met 3-0. Vervolgens was het tijd voor de nummers 1, wat uitmondde in een mooie strijd. Thomas kwam met 2-1 voor tegen Schweertman, maar Schweertman gaf niet op. Hij bracht de stand terug naar 2-2 en in de beslissende game ging het gelijk op. Uiteindelijk trok Schweertman aan het langste eind en won met 14-12. Als laatste betraden Prott en Hapers de baan. Prott won de eerste game nipt, maar Hapers pakte de volgende games vrij eenvoudig. Victoria nam de 3 bonuspunten mee naar huis.

  1. Elijah Thomas vs. Pïedro Schweertman 2-3
  2. Alasdair Prott vs. Joeri Hapers 1-3
  3. Tom Hoevenaars vs. Knut Hogervorst 0-3

Bekijk hier alle gamestanden

'Meersquash VS. Coulisse Twente 3-9

In Hoofddorp namen Meersquash en Coulisse Twente het tegen elkaar op. Door het afhaken van Jonah Bryant was er een last-minute wissel op plek 2, waardoor Nele Gilis zijn plaats innam. Als eerste gingen Mols en Anjema de baan op. De wereldkampioen boven de 40 liet zien in topvorm te verkeren en won de wedstrijd met 3-0, wat de stand voor Coulisse Twente op 1-0 bracht. Vervolgens was het tijd voor de topwedstrijd van de avond: Coll tegen Marche. Coll, niet voor niets nummer 3 van de wereld, won overtuigend. Gilis ging als laatste de baan op tegen Kandra, die de wedstrijd met 3-0 naar zich toe trok. Coulisse Twente kreeg de 3 bonsupunten!

  1. Paul Coll vs. Greg Marche 3-0
  2. Nele Gilis vs. Raphael Kandra 0-3
  3. Hjalmer Mols vs. Laurens Jan Anjema 0-3

Bekijk hier alle gamestanden

 

Svenscar Squash Ridderkerk VS. iSQUASH CS Drachten 12-2

In Ridderkerk werd de vierde wedstrijd gespeeld. Bij CS Drachten kon nummer 1 Emyr Evans niet spelen, waardoor Matthew Lai opschoof en Blessing Muhwati op plek 2 kwam te staan. Igelbrink en Van Es openden de avond in Ridderkerk. Igelbrink won de wedstrijd overtuigend met 3-0. De tweede wedstrijd ging tussen de nummers 1, Mangaonkar en Lai. Het werd een spannende partij tussen deze twee mannen! Lai kwam met 2-1 voor te staan, maar Mangaonkar bracht de stand terug naar 2-2. Uiteindelijk haalde Mangaonkar de laatste game nipt binnen met 14-12. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Bernet en Muhwati. Bernet begon sterk en won de wedstrijd met 3-0. De 3 bonuspunten gingen naar Squash Ridderkerk!

  1. Mahesh Mangaonkar vs. Matthew Lai 3-2
  2. David Bernet vs. Blessing Muhwati 3-0
  3. André Igelbrink vs. Quinten van Es 3-0

Bekijk hier alle gamestanden

 

De volgende Eredivisie wedstrijd

Dames eredivisie - 9 oktober

  • Rixax Almere VS. Frans Otten Stadion | Locatie: Squash Almere
  • 'Meersquash VS. KPI Squash Utrecht | Locatie: Hoofddorp

De wedstrijden gemist?
Geen zorgen! Je kunt alle wedstrijden gratis terugkijken via ons YouTube-kanaal 'Squashbond TV'. Ze staan altijd onder het kopje 'Eredivisie'. Of ga direct naar de pagina via deze link.

 

Eredivisie