Wedstrijdsport

L.J. Anjema wint Masters Wereldtitel

23 augustus 2024 2 Minuten leestijd

L.J. Anjema wint WK Masters 40+ na spannende finale tegen Piëdro Schweertman

"Het was een zware wedstrijd tegen Piëdro, die een waardige tegenstander was. Het voelt fantastisch om op dit niveau nog steeds te kunnen winnen."

In een meeslepende finale heeft L.J. Anjema de wereldtitel veroverd in de categorie Masters 40+ tijdens het WK Squash 2024. Anjema versloeg  Piëdro Schweertman in een spannende wedstrijd die werd gehouden in het Frans Otten Stadion.

De finale trok veel aandacht, mede omdat Anjema en Schweertman al jarenlang rivalen en vrienden zijn. De wedstrijd begon gelijk opgaand, waarbij beide spelers hun ervaring en techniek tentoonstelden. Na een intense strijd wist Anjema uiteindelijk met 3-2 in games de overwinning naar zich toe te trekken.

Anjema, voormalig Nederlands kampioen en jarenlang de beste Nederlandse squashspeler, gaf na afloop aan bijzonder trots te zijn op zijn prestatie: "Het was een zware wedstrijd tegen Piëdro, die een waardige tegenstander was. Het voelt fantastisch om op dit niveau nog steeds te kunnen winnen." Schweertman, die ook een sterke wedstrijd speelde, feliciteerde Anjema sportief en sprak van een “mooie promotie voor het Nederlandse squash.”

Met deze overwinning bevestigt Anjema zijn status als een van de beste squashers in zijn leeftijdscategorie en zet hij een kroon op zijn indrukwekkende sportcarrière. Het WK Masters 40+ 2024 in Amsterdam was een groot succes en trok veel toeschouwers en media-aandacht, wat bijdraagt aan de groeiende populariteit van squash in Nederland.

De familie Anjema pakt bijna de dubbel op dit WK, want Robert Jan Anjema haalde een zilveren medaille in de mannen 70+ categorie.

De uitslagen van alle Nederlanders zijn te vinden op de tournament site van WSF. 

 

Wedstrijdsport WSF