NLTeam

EK Individueel is van start!

22 augustus 2024 2 Minuten leestijd

Gisteren ging het EK individueel in Spanje van start. 4 spelers vertegenwoordigen Nederland deze week. Lees meer over dag 1 en 2 van het EK individueel!

Gister (woensdag) begonnen onze 4 Nederlandse spelers aan hun EK avontuur! Lees hier een korte samenvatting van dag 1 en dag 2!

Dag 1

Renske, Hjalmer, en Elcke speelden alle drie hun eerste ronde, terwijl Juliette direct doorging naar de tweede ronde vanwege een bye.

Elcke won knap van de hoger geplaatste Zweedse Moa Bonnemark met 3/2, maar verloor daarna van de 5/8 geplaatste Spaanse Marta Dominguez met 0/3. Renske startte sterk met een overtuigende overwinning op de Sloveense Nina Kustec, maar verloor vervolgens met 0/3 van de Zwitserse Cindy Merlo. Juliette speelde haar eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen de 9/16 geplaatste Oostenrijkse Jacqueline Peychär, maar verloor helaas met 0/3. Hjalmer verloor nipt zijn eerste ronde tegen de Oostenrijker Daniel Lutz met 2/3, maar sloot de dag goed af met een 3/0 overwinning op de Fin Ville Eskola in de strijd om plaats 33/64.

 

Dag 2

Vandaag kwamen onze Nederlanders allemaal één keer in actie. Elcke had het lastig tegen de Ierse Hannah Craig en verloor met 0-3. Op een andere baan speelde Renske een heuse battle tegen de Duitse Maya Weishar. Helaas verloor ze nipt met 2-3. Juliette verloor van de Spaanse Icia Riveiro.

In het mannenschema nam Hjalmer het later op de avond op tegen de Hongaar Benedek Takacs. Hij verloor deze wedstrijd met 1-3

 

Schema dag 3

Alle Nederlandse speelsters zullen om plek 25-32 gaan strijden. Renske speelt morgen om 12:40 tegen de Noorse Chloe Kalvo. Om dezelfde tijd speelt Elcke tegen Sofia Aveiro Pita uit Portugal. Juliette neemt het dan ook op tegen de Portugese Catarina Nunes.

Hjalmer speelt morgen om 14:40 om de plaatsen 37-40 tegen de Kroaat Roko Vincina.

Alle uitslagen en schema's vind je op hier!

NLTeam