Wedstrijdsport

Dit zijn de Mix kampioenen van 2024!

03 juli 2024 3 Minuten leestijd

Afgelopen zaterdag werden de finales van de MIX competitie gespeeld in Divisie A, B, C en D. Omdat Squash Almere vorig jaar kampioen werd in Divisie A, vond de finale dit jaar plaats bij Squash Almere.

Divisie A : RIXAX Squash Almere
Uitslag: RIXAX Squash Almere - Centre Squash Drachten | 18-9

Centre Squash Drachten kwam 2-0 voor te staan, maar Squash Almere draaide de wedstrijd volledig om en won de vier overige individuele wedstrijden. Hierdoor was Almere al kampioen zonder de dubbels te hoeven spelen. De mix dubbel werd door Drachten gewonnen, maar Almere won de mannen dubbel.

Divisie B: Unsquashable Almere 2
Uitslag: Unsquashable Almere 2 - Squash Utrecht 2 | 13-12

Een spannende finale in Divisie B! Almere won de individuele mannenwedstrijden op positie 3 en 4, maar Utrecht won beide dameswedstrijden. Vervolgens won Almere op positie 1 en 2 bij de mannen. Squash Utrecht won beide dubbelwedstrijden, maar het was net niet genoeg; Almere won nipt met 13-12!

Divisie C: Squash Utrecht 3
Uitslag: Squash Utrecht 3 - Squash Hillegom 2 | 17-13

Ook in Divisie C was het een spannende finale. Met enkele 4- en 5-setters ging het gelijk op, maar Utrecht won vier van de zes individuele wedstrijden. De mix dubbel werd gewonnen door Hillegom, maar de mannendubbel door Utrecht, waardoor Utrecht de titel in Divisie C pakte.

Divisie D: Squash Almere 4
Uitslag: Squash Almere 4 - Kampong Squash 1 | 18-10

De wedstrijden bij de heren op positie 2 en 3 eindigden in een close 5-setter, maar beide werden nipt gewonnen door Almere. Kampong won alleen de herenwedstrijd op positie 4, waardoor Almere de titel al binnen had. Kampong won de mix dubbel, terwijl Almere de mannendubbel won.

Het was een mooie zaterdag vol met leuke en spannende squashwedstrijden. Daarnaast een succesvolle dag voor Squash Almere!
Thony Schwab zei hierover: "In de Eredivisie vervullen de Almere teams een rol in de marge, maar het winnen van de nationale MIX titel staat altijd hoog op het verlanglijstje. Voor ons is het, na kampioen worden in de Eredivisie, de belangrijkste landelijke prijs die je als team kunt winnen. RIXAX Almere heeft de MIX titel de afgelopen twee jaren gewonnen en mocht daarom in eigen centrum de titel verdedigen. De andere finalist was CS Drachten, een sterke eredivisionist met een sterke jeugdselectie. Het is mijn 10e MIX titel, ook met een aantal andere clubs! Het was Almere die met overmacht won van CS Drachten en daarmee wederom MIX kampioen in Divisie A werd. Als kampioen mag Almere volgend jaar wederom de finale Play Off organiseren in eigen centrum."