Wedstrijdsport

Squashlife Tour - Grand Final was een succes!

16 juni 2024 1 Minuten leestijd

Afgelopen weekend streden 16 squashers in een Satellite prof toernooi. Bij Satellite events wordt vooral door jonge squash profs gestreden om de felbegeerde punten voor de Wereldranking. Het prijzen geld is voor de winnaar meestal een extra bonus. De absolute favoriet was de 20 jarige Mo Nasser uit Egypte. Met zijn positie 103 op de Wereldranking is deze attractieve speler eigenlijk de Satellite ontgroeid, maar het was goed te combineren met een groot PSA Challenger toernooi in Frankrijk later deze week.

ENGELSMAN JACK MITTERER WINT PROF TOERNOOI SQUASH ALMERE

Verslag Tony Schwab

Afgelopen weekend streden 16 squashers in een Satellite prof toernooi. Bij Satellite events wordt vooral door jonge squash profs gestreden om de felbegeerde punten voor de Wereldranking. Het prijzen geld is voor de winnaar meestal een extra bonus. De absolute favoriet was de 20 jarige Mo Nasser uit Egypte. Met zijn positie 103 op de Wereldranking is deze attractieve speler eigenlijk de Satellite ontgroeid, maar het was goed te combineren met een groot PSA Challenger toernooi in Frankrijk later deze week.

Helaas werd het geen PSA titel voor de jonge Egyptenaar. Hij moest in de halve finale opgeven door een blessure. Hierdoor ging de titel naar de Engelsman Jack Mitterer. Hij versloeg de Columbiaan Juan Torres in de finale met 3-0.

Beste Nederlander werd juist routinier Rene Mijs met de respectabele leeftijd van 44 jaar. Hij versloeg verrassend in de kwartfinale de Nederlands team speler Sebastiaan Hofman. Hofman is ook geborgen en getogen in Almere en de verwachting was wel dat hij de finale zou bereiken. Beste squash Almere speler werd Anthony Schwab met een zesde plaats. 

Wedstrijdsport