Bestuur

Het SBN bestuur heeft een nieuwe voorzitter en bestuurslid!

24 juni 2024 4 Minuten leestijd

Afgelopen ALV is er gestemd voor een nieuwe voorzitter van het SBN bestuur en ze stelt zich graag aan jullie voor!

Squash Bond Nederland is verheugd om de benoeming van Iris Koning als nieuwe voorzitter en Marije van der Jagt als aspirant-bestuurslid aan te kondigen. Ze stellen zich graag aan jullie voor. 

De nieuwe voorzitter

Iris Koning: "Allereerst mijn verbondenheid met squash. Ik ben een actieve squasher geweest, ik schat vanaf 1980 t/m 1995. Wat begon als “fit blijven” als windsurfer op nationaal topniveau werd als snel omgezet in een gepassioneerde squasher. Ik heb competitie gespeeld bij vereniging De Nieuwe Sloot in Alphen a/d Rijn en heb daar, na het behalen van diploma squashinstructeur, ook jarenlang lesgegeven. Na mijn verhuizing naar Amsterdam ben ik nog een jaar in Amsterdam gaan spelen. Helaas kreeg ik last van blessures waardoor ik ben gestopt met squashen. 

Van het een komt het ander. Door de blessures ben ik in aanraking gekomen met de golfsport. Ook daar ben ik van een recreatieve speler doorgegroeid naar een serieuze speler en ben ik thans Golf Teaching professional. Naast het golfen ben ik op dit moment commissie lid van Almeerderhout Business club en verantwoordelijk voor relatiebeheer. 
Naast dat sport in mijn leven belangrijk is ben ik ondernemer. In 1991 heb ik samen met een compagnon MK Leads opgericht. Wij houden ons bezig met advies, training en coaching, in het kort, ons vak is gedrag en gedragsverandering m.b.t. leiderschap, teamontwikkeling, persoonlijke effectiviteit en verhogen van commerciële slagkracht. Dat doen we nationaal en internationaal voor met name financiële instellingen en de zorg/farmaceutisch sector."

Mijn motivatie 

"Mijn motivatie om voor Squash Bond Nederland te kiezen zit met name in mijn passie voor de sport, de cultuur binnen de squashwereld en de behoefte om me naast golf ook in te kunnen zetten in letterlijk “een andere tak van sport”. Uiteraard zie ik ook, op basis van de gesprekken die ik gevoerd heb, de uitdagingen. De gesprekken met het huidige bestuur geven mij vertrouwen en dat zit vooral in de drijfveren van de bestuursleden die handelen vanuit bevordering van de squashsport in Nederland."

 

Aspirant Bestuurslid

Naast een nieuwe voorzitter, is er ook een aspirant-bestuurslid bijgekomen. Marije van der Jagt zal het komende halfjaar meelopen met het bestuur en na deze periode zal er besloten worden welke rol zij op zich wil en zal nemen.

Marije is misschien bij een aantal van jullie bekend als de VCP (Vertrouwens Contact Persoon) van SBN. Marije speelt nog volop squash en is ook organisator van de Ladies Tour. Over haar motivatie om in het bestuur te komen, vertelt Marije: 

"Van jongs af aan vind ik squash de mooiste sport die er is en speelt mijn sociale leven zich voor een groot deel af op en rondom de squashbaan. Dat onze sport in 2028 olympisch wordt biedt kansen om squash in de schijnwerpers te zetten en ik wil me er met het SBN-bestuur graag voor inzetten om die kansen te benutten."

 

Het Bestuur

Het bestuur in een verklaring: "Na het vertrek van voorzitter Ad Heskes heeft het bestuur 2,5 maand zonder voorzitter gefunctioneerd. Marijn Koot (secretaris) heeft in deze periode tijdelijk de taken van de voorzitter waargenomen. Het bestuur is erg blij met de benoeming van Iris Koning als voorzitter. Wij denken samen met Iris goed te kunnen werken en zien haar kennis en kunde als een belangrijke meerwaarde voor het bestuur. Samenwerken aan de groei en toekomst van squashend Nederland en Squash Bond Nederland. 
Naast Iris is ook Marije van der Jagt toegetreden als aspirant-bestuurslid. Marije brengt veel juridische en squashkennis met haar mee.
Met de benoeming van Iris en aanstaande benoeming van Marije komen er twee dames in het bestuur en ontstaat er een betere diversiteit.


Aangezien Marije haar rol als aspirant-bestuurslid niet met haar funktie als Vertrouwens Contact Persoon (VCP) kan combineren, zijn we per direkt op zoek naar een nieuwe VCP.
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar arjan@squashbond.nl

Bestuur