Eredivisie

Coulisse Twente kroont zich tot landskampioen 2023/2024!

13 juni 2024 3 Minuten leestijd

Gisteren werd de spannende finale van de Eredivisie playoffs gespeeld in het Frans Otten Stadion. Het was een geweldige strijd tussen Grant Thornton Victoria (Rotterdam) en Coulisse Twente (Borne). Lees meer over deze fantastische squashavond!

Gisteren werd de spannende finale van de Eredivisie playoffs gespeeld in het Frans Otten Stadion. Het was een geweldige strijd tussen Grant Thornton Victoria (Rotterdam) en Coulisse Twente (Borne).

 
Spannende Finale van de Eredivisie Playoffs

Gisteren werd de spannende finale van de Eredivisie playoffs gespeeld in het Frans Otten Stadion. Het was een geweldige strijd tussen Grant Thornton Victoria (Rotterdam) en Coulisse Twente (Borne).

De tribune raakte langzaam vol met toeschouwers vanuit Borne, Rotterdam, en andere clubs! Om 19:30 zat de tribune in het Frans Otten Stadion vol. Onder luid gejuich, met mooie belichting en rookmachines, werden de spelers van beide teams geïntroduceerd!

De finaleavond begon met de wedstrijd van positie 3. Joeri Hapers (Victoria) nam het op tegen Laurens Jan Anjema (Coulisse). Voormalig wereldtop 10-speler Anjema schoot uit de startblokken en won de eerste game met 11-2. Hapers kwam iets meer in zijn spel, maar het was wederom Anjema die game 2 won. Anjema sloot de wedstrijd af met een 3-0 overwinning en zette Coulisse daarmee op een 1-0 voorsprong.

Toen was het tijd voor de topwedstrijd: de nummer 9 van de wereld, Joel Makin, tegen Raphael Kandra, de nummer 30 van de wereld. In de eerste twee games liet Makin zien waarom hij de nummer 9 van de wereld is. Ook in de derde game kwam Makin met 7-2 voor, maar Kandra vocht zich terug en won de game uiteindelijk met 13-11, ondanks twee matchpoints voor Makin. 'The Golden Tiger' Makin won uiteindelijk de laatste game met 11-9. Het was een geweldige wedstrijd op hoog niveau, en de overwinning van Makin zorgde voor een gelijke stand van 1-1.

De laatste en beslissende wedstrijd zou bepalen wie de landskampioen van 2023/2024 zou worden! 'Iceman' Piëdro Schweertman ging de baan op tegen de 'Tree Chopper' Simon Rösner. Achtvoudig Nederlands kampioen Schweertman won een spannende eerste game met 11-9, maar Rösner maakte het snel gelijk met 1-1. Voormalig nummer 3 van de wereld Rösner won de derde game nipt met 11-9. In de laatste game kwam Schweertman twee keer op gamepoint te staan, maar Rösner bracht de stand telkens weer gelijk. Uiteindelijk won Rösner de laatste game met 15-13 en maakte zo Coulisse Twente landskampioen van 2023/2024!

Wat een fantastische avond, vol met topsquash en een enthousiast publiek! De volledige finale was te volgen via de livestream 'Squashbond TV' en de wedstrijden zijn gratis terug te kijken.

Bedankje

Dank aan de scheidsrechters onder leiding van Marco van den Berg, fotograaf Vincent van den Burg, het Frans Otten Stadion voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten, en het Stream team voor het verzorgen van de livestream en het commentaar.

 

 

 

 

 

Eredivisie