Masters

Nederlandse Squashers succesvol in Luxemburg Masters Open

27 mei 2024 2 Minuten leestijd

24 t/m 26 mei vond in Luxemburg Stad de Luxemburg Masters Open 2024 plaats. Een erg leuk, maar ook goed georganiseerd masters event in een mooie bijna middeleeuws aandoende stad. Er deden 10 Nederlanders mee.

Er deden tien Nederlanders mee aan de Luxemburg Masters Open: twee dames, Titia Posdijk en Daphne Albada Jelgersma in de 55+, en acht heren, Viktor Marree (35+), Arjan Janssen (50+), Nico Gerritsen (55+), Ronald Permentier, Johan Posdijk, Kees Bergisch, Henri van Eeghen (60+), en Ad Heskes (65+).

Dames

Titia en Daphne deden het uitstekend door de finale tegen elkaar te spelen, die met 3-1 door Titia werd gewonnen. Goud en zilver dus bij de dames.

Heren

Viktor Marree had zware tegenstanders. Verleden jaar kon hij het toernooi nog winnen, maar dit jaar werd het brons. Arjan verloor in de halve finale na een zware vijfsetter nipt, maar wist in de 3/4 play-off wederom een zware vijfsetter met 12-10 in de laatste game te winnen voor ook het brons. Ook Nico haalde eremetaal. Brons is meer dan verdienstelijk in een sterk deelnemersveld. Ronald speelde de finale tegen de legendarische master Frederick Johnson uit Zweden. Na een wankele start kwam Ronald steeds beter in zijn spel. Met 2-0 achter ging de derde game naar 9-9, maar het lukte Ronald net niet om deze game te winnen; anders had er nog een verrassing in de lucht gehangen. Zilver voor Ronald dus. Ad Heskes speelde in de 65+, waar twee categorieën (65 en 70) waren samengevoegd zodat negen mannen in drie poules speelden. Ad won al zijn wedstrijden met 3-0, mede omdat een speler op zaterdag geblesseerd raakte en op zondag niet kon spelen. Goud voor Ad!

Van de tien Nederlandse deelnemers hebben er zes het podium gehaald, wat zeer verdienstelijk is.

Op naar het WK Masters! Dit vindt plaats van 15 tot en met 22 augustus in Nederland, bij het Frans Otten Stadion. Inschrijven kan nog tot 1 juni, dus schrijf je snel in!

Kijk voor meer informatie op de website www.wsfworldmasters2024.nl

 

 

Foto van links naar rechts: Ad Heskes, Ronald Permentier, Kees Bergisch, Arjan Janssen, Viktor Marree, Titia Posdijk, Johan Posdijk, Daphne Albada Jelgersma en Nico Gerritsen.

Masters