NLTeam

Het EK Landenteams zit er op!

06 mei 2024 3 Minuten leestijd

Het EK Landenteams zit er weer op. Afgelopen woensdag begon deze voor onze Nederlandse mannen en vrouwen. Lees hier meer over het EK!

Resultaten

Afgelopen woensdag begonnen onze Nederlandse teams in de poulefase in Divisie Twee! Lees hier een korte samenvatting over het EK en de eindpositie van de teams.

Mannen

De mannen stroomden door naar de kwartfinale na winst tegen Noorwegen en verlies tegen België.

In de kwartfinale verloren ze met 3-1 van Israël en speelden ze voor plek 5-8. Op dag 3 speelden onze mannen tegen Denemarken en deze werd met 2-0 gewonnen. De wedstrijd werd niet afgemaakt, omdat de mannen al genoeg games voor de overwinning hadden gewonnen! Op de laatste dag namen ze het op tegen Zweden. Deze wedstrijd werd nipt verloren!

De mannen eindigden zo op plek 6 in Divisie Twee. 

Vrouwen

De vrouwen verloren de eerste twee poulewedstrijden tegen Polen en Duitsland, maar sloten het goed af door een 2-1 winst tegen Noorwegen! Hierna speelden ze in een 5-9 playoff poule.

Een belangrijke fase, want een degradatie naar Divisie Drie wilden onze vrouwen zeker voorkomen. Ze begonnen heel goed door 2 keer met 2- 1 te winnen, dit was tegen Slovenië en Portugal. Op de laatste dag speelden onze vrouwen tegen Roemenië en deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen, een succesvolle afsluiting van het EK.

Onze vrouwen eindigden zo op plek 5 in Divisie Twee.

 

De coaches

Piëdro Schweertman (speler-coach mannen) en Chanel Eramus (coach vrouwen) gingen als coach richting het EK Landenteams. Hoe vonden zij dit ek?

Piëdro: "Na 5 jaar afwezigheid was het weer geweldig om voor Nederland te spelen. De rol van speler/coach is in het verleden al eens voorgekomen, maar dat was met een andere oude speler. Deze keer was het hele team nieuw voor mij. Ondanks dat was het een geslaagde trip. Het resultaat was hetzelfde als in 2023, alleen was het team dit jaar verzwakt door blessures. Dat we toch hetzelfde resultaat behaalden, is daarom een knappe prestatie. Chanel, de damescoach, heeft me enorm geholpen bij elke wedstrijd met het coachen van de andere spelers als ik zelf de baan op moest. De sfeer buiten de baan was geweldig, wat dit toernooi nog leuker maakte."

Chanel: "Het was zo bijzonder om deze groep dames te coachen. We ontwikkelden een sterke band voorafgaand aan het evenement die gedurende de week nog sterker werd. We wisten dat we een taak te vervullen hadden, om zo hoog mogelijk te eindigen in divisie 2 in een jaar waarin het niveau van teams in zowel divisie 1 als 2 ongelooflijk hoog lag. Ik geloof dat elk van deze dames hun spel naar een hoger niveau heeft getild en hard heeft gevochten om op de 5e plaats te eindigen, waarbij ze onderweg enkele echt goede spelers en teams hebben verslagen. Wedstrijden werden niet alleen op de baan gewonnen, het was het geloof dat ze in zichzelf en elkaar hadden, en de kameraadschap buiten de baan die deze week zo bijzonder maakten. Ik ben zo trots om het team te hebben gecoacht en meer dan dankbaar voor de kans om deze dames daar te zien vechten."

Squash Bond Nederland is trots op de Nederlandse spelers en coaches! 

Bekijk hier alle resultaten van onze Nederlandse teams terug

NLTeam