Jeugd

EK teams < 17 zit er weer op!

13 mei 2024 2 Minuten leestijd

Afgelopen week werd in Porto, Portugal het EK teams onder 17 gespeeld en Nederland was vertegenwoordigd! Lees hier hoe de week is verlopen voor onze Nederlandse jeugdspelers.

De resultaten

Onze Nederlandse spelers begonnen de week in Poule A, waar ze speelden tegen Engeland, Wales, Israël en Denemarken!

Nederland verloor op de eerste dag nipt met 2-1 van Wales. In de tweede wedstrijd verloor Mattias Brinker nipt met 3-2! De tweede wedstrijd ging verloren met 3-0 tegen het sterke Engeland. Op de tweede dag werd wederom met 2-1 van Israël verloren, maar onze spelers sloten sterk af! Ze behaalden een 2-1 overwinning op Denemarken. Hierdoor plaatste Nederland zich voor de 9-16 playoffs.

Op zaterdag, de derde dag van het EK, nam Nederland het op tegen Schotland en verloor met 2-1. Later op de dag werd er 3-0 van Ierland verloren. Op de laatste dag werd er gestreden om de 15-16 plek, maar helaas verloor Nederland deze wedstrijd nipt van Hongarije met 2-1. Op plek 1 verloor Quinten van Es na een spannende wedstrijd met 3-2!

Plek 16 voor Nederland!

De coach

Sipke Wiersma ging als coach mee naar Portugal. Sipke: "Ik kijk mega trots terug op het afgelopen Ek -17 in Portugal. Met een jong team (allen net 15 of nog niet eens) en met 4 debutanten in een loodzware poule. Meteen de eerste dag wisten de aanstaande kampioenen al bijna te stunten door op 4 punten na net niet van Wales te winnen. Bij winst hadden we de kwartfinale bereikt. Ook het hoger geplaatste Israel won maar nipt van ons en zelf de uiteindelijke kampioen Engeland wonnen we bijna een wedstrijd van. Dus waar we vooral verloren waren het allen wedstrijden met een gouden randje. Volgend jaar staat hier een team dat absoluut kans maakt op een podium plaats!"

 

Bekijk hier alle uitgebreide wedstrijd resultaten van Nederland 

 

 

Jeugd