Eredivisie

#2 Halve finale Eredivisie Playoffs - nabeschouwing

30 mei 2024 3 Minuten leestijd

Gisteren werd de tweede halve finale van de Eredivisie Playoffs gespeeld. Afgelopen week wonnen Victoria (6-5) en Coulisse Twente (9-0) de eerste halve finale wedstrijd! Gister ontvingen zij Houtrust Squash Wooncompany en Frans Otten Stadion voor een thuiswedstrijd. Welke teams zich gekwalificeerd hebben voor de finale van 12 juni lees je hier.

#1 Grant Thornton Victoria vs. Houtrust Squash Wooncompany

Locatie: Victoria, Rotterdam

Afgelopen week won Victoria de eerste halve finale met 6-5, waardoor beide teams nog steeds een kans hadden om zich te kwalificeren voor de finale! De eerste rematch van vorige week ging van start: Schweertman nam het op tegen Gerrits. Ook deze wedstrijd begon Gerrits sterk en kwam op een 1-0 voorsprong. In de tweede game ging het gelijk op, maar het was Schweertman die de game met 11-9 won. Schweertman bleef onverstoorbaar en won de derde game met 11-2. Gerrits probeerde bij te blijven, maar Schweertman was niet meer te stoppen en won de wedstrijd met 3-1. Hiermee stond het 1-0 voor Victoria.

Toen was het tijd voor de wedstrijd van de nummers 1: Makin tegen Pajares. Een wedstrijd van wereldniveau. Pajares begon sterk en won de eerste game met 11-9 in 17 minuten! Makin herpakte zich en won de daaropvolgende drie games overtuigend. Hiermee was de overwinning voor Victoria al binnen.

Als laatste volgde de tweede rematch: Solnicky tegen Perez. Na 22 minuten won Solnicky de eerste game met 18-16. De tweede game was wederom heel spannend, maar werd gewonnen door Solnicky met 12-10. Perez pakte de derde game met 11-8. Uiteindelijk was het toch Solnicky die de laatste game met 11-9 won.

Het was een spannende en sfeervolle avond vol topsquash in Rotterdam! Grant Thornton Victoria kwalificeert zich voor de finale op 12 juni!

  1. Joel Makin vs. Iker Pajares 3-1
  2. Jakub Solnicky vs. Ivan Perez 3-1
  3. Piëdro Schweertman vs. Sam Gerrits 3-1

 

#2 Coulisse Twente vs. Frans Otten Stadion

Locatie: Borne

Afgelopen week won Coulisse Twente overtuigend van Frans Otten Stadion, waardoor ze nog slechts één game nodig hebben voor de winst!

De avond begon met de wedstrijd tussen Anjema en Lagewaard. Anjema won overtuigend met 3-0 en bezorgde daarmee direct de winst voor Coulisse Twente. Daarna volgde de nummer één wedstrijd tussen Kandra en Vargas. Vargas bood weerstand tegen Kandra, maar Kandra won de eerste twee games nipt met 11-7 en 11-8. De laatste game won Kandra overtuigend met 11-2. De avond werd afgesloten met de wedstrijd tussen Balazs en Hofman, die wederom snel voorbij was. Balazs versloeg Hofman met 3-0.

Het was een snelle squashavond die ervoor zorgde dat Coulisse Twente zich kwalificeerde voor de finale!

  1. Raphael Kandra vs. Juan Camilo Vargas 3-0
  2. Farkas Balazs vs. Sebastiaan Hofman 3-0
  3. Laurens Jan Anjema vs. Daniel Lagewaard 3-0

 

De finale

12 juni om 19:30 in Amsterdam bij het Frans Otten Stadion nemen Victoria en Twente het tegen elkaar op. Wie kroont zich tot Eredivisie kampioen van 2023/2024?

Dit wil je niet missen! Gratis toegang! 

Eredivisie