Wedstrijdsport

#1 Halve finale Eredivisie Playoffs - nabeschouwing

23 mei 2024 3 Minuten leestijd

Gisteren werd de eerste halve finale van de Eredivisie Playoffs gespeeld. In Den Haag speelden Houtrust Squash Wooncompany en Grant Thornton Victoria tegen elkaar. In Amsterdam vond de andere halve finale plaats, waarin Frans Otten Stadion het opnam tegen Coulisse Twente. Lees hier meer over de halve finales!

#1 Houtrust Squash Wooncompany vs. Grant Thornton Victoria

Locatie: Houtrust Squash

In Den Haag bleef het spannend tot het laatste moment! Hapers, nog ongeslagen in dit Eredivisie-seizoen, vloog uit de startblokken en won de eerste wedstrijd tegen Diekman vrij eenvoudig met 3-0. In de wedstrijd tussen de nummers 1, Perez en Solnicky, werd het elke game spannend! Toch was het Perez die alle games naar zich toe trok en de stand op 1-1 zette. Dan de wedstrijd van deze halve finale, een rematch van de NK Finale 2024, en wat werd het spannend. Het publiek keek vol spanning naar de wedstrijd en onder luid gejuich won Gerrits de eerste game. Schweertman liet zien waarom hij de 8-voudig Nederlands kampioen is en zette de stand op 2-1. Gerrits bleef doorvechten en won de vierde game met 13-11! Uiteindelijk was het Schweertman die deze prachtige wedstrijd won en hierdoor won Victoria de wedstrijd. Een hele opluchting voor Victoria, maar ook een hele goede uitgangspositie voor Houtrust, dat volgende week in het hol van de leeuw speelt.

Victoria won deze eerste halve finale met 6-5 en speelt volgende week een thuiswedstrijd!

1. Ivan Perez vs. Jakub Solnicky 3-0
  2. Sam Gerrits vs. Piëdro Schweertman 2-3
  3. Arno Diekman vs. Joeri Hapers 0-3

#2 Frans Otten Stadion vs. Coulisse Twente

Locatie: Frans Otten Stadion

Verslag Daniel Lagewaard

In de eerste halve finale ronde van de playoffs waren de affiches om van te smullen...
Totdat Youssef Soliman noodgedwongen moest afhaken, waardoor Frans Otten Stadion gehavend aan de wedstrijd tegen Coulisse Twente begon. Het werd een slachtpartij waarin Sebastiaan Hofman als enige speler van Frans Otten erin slaagde om een keer tot gameball te komen. De sfeer was er echter niet minder om, want de tribune zat bomvol, er was off-court entertainment en op de baan verschenen grote namen als Raphael Kandra, Simon Rösner, LJ Anjema en Omar Abdel Meguid, die er ook allemaal zin in hadden. Hoewel het thuispubliek een dreun van 0-9 te verduren kreeg, deed dit niets af aan de sfeer. De oeh's en ah's vlogen door de lucht als Omar Abel Meguid over de baan. Het is echter veilig te stellen dat Frans Otten volstrekt kansloos is in de return.

Twente won deze eerste halve finale met 9-0 en speelt volgende week een thuiswedstrijd!

1. James Peach vs. Raphael Kandra 0-3
  2. Omar Abdel Meguid vs. Simon Rösner 0-3
  3. Sebastiaan Hofman vs. Laurens Jan Anjema 0-3

Volgende week: Halve Finale #2

Woensdag 29 mei | 19:30