Eredivisie

Nabeschouwing Kwartfinale Eredivisie Playoffs

11 april 2024 3 Minuten leestijd

Gister was het dan zover! De eerste kwartfinales van de Eredivisie Playoffs 23/24. Als eerste speelden Squash Ridderkerk en Squash Apeldoorn een thuiwedstrijd en namen het op tegen Houtrust Squash Wooncompany en Frans Otten Stadion. Vooraf voorspelde Squashlevels een moeilijke avond voor de thuisspelende clubs. Of die voorspelling ook klopte lees je in de nabeschouwing. 

Gister was het dan zover! De eerste kwartfinales van de Eredivisie Playoffs 23/24. Als eerste speelden Squash Ridderkerk en Squash Apeldoorn een thuiwedstrijd en namen het op tegen Houtrust Squash Wooncompany en Frans Otten Stadion. Vooraf voorspelde Squashlevels een moeilijke avond voor de thuisspelende clubs. Of die voorspelling ook klopte lees je in de nabeschouwing. 

 

Kwartfinale #1 Van Herk Squash Ridderkerk vs. Houtrust Squash Wooncompany

Locatie: Squash Ridderkerk 

Squash Ridderkerk trapte deze kwartfinale af tegen Houtrust Squash. Als eersten betraden de ervaren Mijs en de jonge Gerrits de baan. Mijs had afgelopen maandag nog voor een verrassing gezorgd bij een 6k-toernooi in Rotterdam en bracht gisteren ook Gerrits in de moeilijkheden! Gerrits pakte de eerste game met 11-5, maar kon vervolgens geen grip meer krijgen in de volgende games. Hoewel alle games redelijk close waren, won Mijs toch heel verrassend deze Nederlandse ontmoeting. 1-0 voor Squash Ridderkerk. Daarna was het tijd voor de nummer-1 wedstrijd, Mangaonkar tegen Pajares. Ondanks dat Pajares de nummer 19 van de wereld is, won hij toch, zij het nipt, met 3-0! Hierdoor bracht hij de stand op 1-1. Als laatsten betraden Rapp en Senthilkumar de baan. Het was Senthilkumar die door met 3-0 te winnen Houtrust Squash naar de overwinning leidde.

Houtrust Squash wint de eerste kwartfinale met 7-3 en ontvangt volgende week Squash Ridderkerk in Den Haag! 

Opstelling

 1. Mahesh Mangaonkar (PSA-138) vs. Iker Pajares (PSA-19) 0-3
 2. Valentin Rapp (PSA-136) vs. Velavan Senthilkumar (PSA-57) 0-3
 3. Rene Mijs (PSA-429) vs. Sam Gerrits (PSA-235) 3-1
   

Kwartfinale #2 Squash Apeldoorn vs. Frans Otten Stadion

Locatie: Squash Apeldoorn 

De andere kwartfinale vond plaats in Apeldoorn. Als eersten betraden de Nederlandse spelers Igelbrink en Hofman de baan. Hofman kwam op een voorsprong van 2-0, maar Igelbrink bracht de stand nog terug tot 2-1. Uiteindelijk was het toch Hofman die de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong zette. Vervolgens waren de nummer-1 spelers aan de beurt, Omlor tegen Soliman. De nummer 12 van de wereld, Soliman, maakte geen fouten en won de wedstrijd met 3-0. Dit bracht de score op 2-0 voor het Frans Otten Stadion! Muhwati en Vargas sloten de avond in Apeldoorn af. Ook deze wedstrijd eindigde in een overwinning voor het Frans Otten Stadion, waarbij Vargas de wedstrijd met 3-0 won.

Een flinke 9-1 overwinning voor Frans Otten Stadion, wat betekent dat ze volgende week 'slechts' 2 games nodig hebben om deze kwartfinale te winnen! Kan Squash Apeldoorn hier nog wat aan doen? Je ziet het volgende week!

Opstelling

 1. Yannik Omlor (PSA-85) vs. Youssef Soliman (PSA-12) 0-3
 2. Blessing Muhwati (PSA-259) vs. Juan Carlos Vargas (PSA-44) 0-3
 3. Fabian Igelbrink (PSA-413) vs. Sebastiaan Hofman (PSA-183) 1-3
   
   

Volgende wedstrijd: Woensdag 17 april 


Volgende week woensdag 17 april is de volgende kwartfinale wedstrijd! Ditmaal ontvangen Houtrust Squash Wooncompany en Frans Otten Stadion de teams Van Herk Squash Ridderkerk en Squash Apeldoorn!

Kom bij één van de clubs kijken, altijd gratis toegang en gegarandeerd topsquash (en gezelligheid).

Kun je er niet bij zijn? Niet getreurd, je kunt live mee kijken via het youtube kanaal 'Squashbond TV'. 

Eredivisie