Eredivisie

KPI Squash Utrecht kroont zich tot Eredivisie Kampioen 23/24!

04 april 2024 4 Minuten leestijd

Wat een ontknoping gisteren! De twee titelkanshebbers, Squash Utrecht en Victoria, stonden slechts 2 punten van elkaar verwijderd. Beide teams moesten uitstekend presteren om te kunnen winnen! Na een schitterende avond vol squash heeft KPI Squash Utrecht toch de Eredivisie-titel veroverd! Squash Bond Nederland feliciteert KPI Squash Utrecht van harte met deze fantastische prestatie. Hoe zij deze titel hebben verdiend, lees je in de nabeschouwing!

Wat een ontknoping gisteren! De twee titelkanshebbers, Squash Utrecht en Victoria, stonden slechts 2 punten van elkaar verwijderd. Beide teams moesten uitstekend presteren om te kunnen winnen! Na een schitterende avond vol squash heeft KPI Squash Utrecht toch de Eredivisie-titel veroverd! Squash Bond Nederland feliciteert KPI Squash Utrecht van harte met deze fantastische prestatie. Hoe zij deze titel hebben verdiend, lees je in de nabeschouwing!

 

RIXAX Squash Almere vs. Frans Otten Stadion

In Almere stonden Squash Almere en Frans Otten Stadion tegenover elkaar. Hoewel beide teams niet meer konden strijden voor de titel, waren ze vastbesloten om het seizoen met een sterke prestatie af te sluiten. Als eerste gingen de spelers Zwijger en Peters de baan op, waarbij Peters de wedstrijd 3-0 won. Vervolgens was het tijd voor de nummer 1 wedstrijd tussen Krukkert en ter Sluis, die werd gewonnen door ter Sluis. De avond werd afgesloten met een wedstrijd tussen De Koning en Leow, waarbij ook deze keer de Amsterdammers zegevierden met een overwinning van 3-0.

12-0 winst voor Frans Otten Stadion 

Opstelling

1. Daniek Krukkert (PSA-) vs. Tessa ter Sluis (PSA-107) 0-3
2. Coco de Koning (PSA-) vs. Victoria Leow (PSA-) 0-3
3. Carlijn de Zwijger (PSA-) vs. Suzanne Peters (PSA-260) 0-3

 

KPI Squash Utrecht vs. Squashtime

Drukte in Utrecht! De titelkanshebber nam het op tegen Squashtime en moest 3 punten meer scoren dan Victoria om de Eredivisie-titel te veroveren. Van Drongelen en Nohar betraden als eerste de baan. Nohar verraste met het winnen van de eerste game, maar van Drongelen herstelde zich en won vervolgens drie games op rij. Dit bracht Squash Utrecht op een voorsprong van 1-0, en nog belangrijker: Victoria stond nu 1-0 achter! Vervolgens was het de beurt aan de internationals Perry en Allinckx. Perry toonde waarom ze een top-20 speelster is en won de wedstrijd overtuigend met 3-0. Hierdoor verzekerde Squash Utrecht zich van de Eredivisie titel! Maar er was nog één wedstrijd te gaan in het seizoen: Marshall tegen van der Heijden. Hoewel een spannende 3-2 wedstrijd werd verwacht, won Marshall uiteindelijk met 3-0.

Squash Utrecht is de Eredivisie Kampioen van het seizoen 2023/2024!

12-1 winst voor Squash Utrecht 

Opstelling

1. Sarah Jane Perry (PSA-18) vs. Ambre Allinckx (PSA-111) 3-0
2. Kiera Marshall (PSA-96) vs. Milou van der Heijden (PSA-) 3-0  
3. Megan van Drongelen (PSA-226) vs. Naomi Nohar (PSA-) 3-1

 

‘Meersquash vs. Grant Thornton Victoria

In Hoofddorp hing de spanning in de lucht. Zou Victoria opnieuw de titel kunnen pakken? De avond begon met Mols en Permentier, twee speelsters die elkaar al vaker hadden ontmoet waarbij Permentier meestal als winnaar uit de strijd kwam. Maar gisteravond was alles anders! Mols verraste door brutaal de eerste twee games nipt te winnen, hoewel Permentier zich herstelde door een game te pakken. Het bleek echter niet genoeg! Mols zorgde voor een grote verrassing en bracht de stand op 1-0 voor 'Meersquash. Dit verlaagde de titelkansen van Victoria aanzienlijk.De 'Match Of The Day was tussen Stephan en Gear, een mooie partij die uiteindelijk ook met 3-1 werd gewonnen door Gear. Ondertussen stond Squash Utrecht al 2-0 voor, wat betekende dat de titel buiten het bereik van Victoria lag!

'Meersquash sluit het Eredivisie-seizoen dus af met een overwinning!

10-5 Winst voor ‘Meersquash 

Opstelling

1. Marie Stephan (PSA-48) vs. Grace Gear (PSA-46) 1-3
2. Renske Huntelaar (PSA-242) vs. Elise Romba (PSA-101) 3-1
3. Elcke Mols (PSA-) vs. Juliette Permentier (PSA-160) 3-1

 

Uiteindelijke standen:

  1. KPI Squash Utrecht | 97 punten
  2. Grant Thornton Victoria | 88 punten
  3. Frans Otten Stadion | 85 punten
  4. Squashtime | 59 punten
  5. ‘Meersquash | 54 punten
  6. Rixax Squash Almere | 20 punten

 

Het dames Eredivisie seizoen zit er op, maar niet getreurd! De mannen Eredivisie is nog in volle gang. Volgende week beginnen de PLAY-OFFS!! Meer informatie volgt hierover. 

Eredivisie