Eredivisie

Eredivisie Playoffs - De halve finales zijn bekend!

19 april 2024 3 Minuten leestijd

Gisteren vond de tweede kwartfinale van de Squash Eredivisie playoffs plaats! Houtrust Squash Wooncompany en Frans Otten Stadion ontvingen ditmaal de teams Van Herk Squash Ridderkerk en Squash Apeldoorn! Vorige week wonnen zij beide ook al hun uitwedstrijden met respectievelijk 7-3 en 9-1, waardoor de uitspelende teams voor een flinke uitdaging stonden. De uit- en thuiswedstrijden van de halve finales worden eind mei gespeeld. De teams die zich hebben gekwalificeerd voor de halve finales worden bekendgemaakt in de nabeschouwing

Gisteren vond de tweede kwartfinale van de Squash Eredivisie playoffs plaats! Houtrust Squash Wooncompany en Frans Otten Stadion ontvingen ditmaal de teams Van Herk Squash Ridderkerk en Squash Apeldoorn! Vorige week wonnen zij beide ook al hun uitwedstrijden met respectievelijk 7-3 en 9-1, waardoor de uitspelende teams voor een flinke uitdaging stonden. De uit- en thuiswedstrijden van de halve finales worden eind mei gespeeld. De teams die zich hebben gekwalificeerd voor de halve finales worden bekendgemaakt in de nabeschouwing

 


KWARTFINALE #2 Houtrust Squash Wooncompany vs. Van Herk Squash Ridderkerk

Locatie: Houtrust Squash


De eredivisie avond begon opnieuw met Gerrits tegen Mijs! Hoewel Mijs vorige week verrassend met 3-1 had gewonnen, kwam Gerrits sterk terug en nam hij zijn revanche met een overtuigende 3-0 overwinning. Hierdoor kwalificeerde Houtrust Squash zich direct voor de halve finale. Daarna was het tijd voor de topwedstrijd tussen Perez en Mangaonkar. Mangaonkar won nipt de eerste game met 11-8 en bleef daarna sterk spelen, waardoor hij de wedstrijd met 3-0 won en de stand op 1-1 bracht. Als laatste streden Senthilkumar en Clain tegen elkaar, beiden top 100-spelers in de wereld. Het werd een zenuwslopende wedstrijd waarin uiteindelijk Senthilkumar met een 3-1 overwinning de winst voor Houtrust Squash veiligstelde!

Houtrust Squash won ook de tweede kwartfinale (6-4) en zal op 22 mei de strijd aangaan met Grant Thornton Victoria.

Opstelling

  1. Ivan Perez (PSA-105) vs. Mahesh Mangaonkar (PSA-138) 0-3
  2. Velavan Senthilkumar (PSA-56) vs. Edwin Clain (PSA-81) 3-1
  3. Sam Gerrits (PSA-222) vs. Rene Mijs (PSA-380) 3-0

 

KWARTFINALE #2 Frans Otten stadion VS. Squash Apeldoorn

Locatie: Frans Otten Stadion

Squash Apeldoorn stond voor een uitdagende avond en moest alle wedstrijden met 3-0 winnen om door te gaan naar de halve finale. Nederlanders Hofman en Igelbrink trapten de avond af. Het was Hofman die niet alleen de wedstrijd, maar ook direct de winst voor Frans Otten Stadion binnenhaalde! Daarna was het tijd voor de toppers Abdel Meguid en Omlor. Omlor, de Duitser, pakte de eerste game nipt, maar Abdel Meguid wist de wedstrijd om te draaien en won uiteindelijk met 3-1! Als laatste betraden Vargas en Pezzota de baan. Het was de ervaren Pezzota die overtuigend de wedstrijd naar zich toe trok.

Frans Otten Stadion won ook de tweede kwartfinale (6-4) en zal het op 22 mei opnemen tegen Coulisse Twente!

Opstelling

  1. Omar Abdel Meguid (PSA-) vs. Yannik Omlor (PSA-90) 3-1
  2. Adres Vargas (PSA-) vs. Robertino Pezzota (PSA-285) 0-3
  3. Sebastiaan Hofman (PSA-185) vs. Andre Igelbrink (PSA-) 3-0

 

De halve finales

De opzet van de halve finales is hetzelfde als de kwartfinales. Er zullen uit en thuis wedstrijden worden gespeeld.

Halve finale # 1 - woensdag 22 mei

#1 Houtrust Squash Wooncompany vs. Grant Thornton Victoria 

#2 Frans Otten Stadion vs. Coulisse Twente

Halve finale # 2 - woensdag 29 mei

#1 Grant Thornton Victoria vs. Houtrust Squash Wooncompany

#2 Coulisse Twente vs. Frans Otten Stadion

 

Kom gratis kijken naar de wedstrijden of kijk live mee via het youtube kanaal 'Squashbond TV'

Eredivisie