NLTeam

EK u19 Teams

02 april 2024 1 Minuten leestijd

Na het EK u19 Individueel vond afgelopen week ook het EK u19 teams plaats. Nederland werd vertegenwoordigd door Guido Lindner, Robert Lindner, Victor Santos de Freitas, Renske Huntelaar en Elcke Mols. Het team was als 7e geplaatst.

Na het EK u19 Individueel vond afgelopen week ook het EK u19 teams plaats. Nederland werd vertegenwoordigd door Guido Lindner, Robert Lindner, Victor Santos de Freitas, Renske Huntelaar en Elcke Mols. Het team was als 7e geplaatst.

Toernooi

Het toernooi vond plaats in Roemenië, en in de groepsfase speelde Nederland tegen Frankrijk, België, Zweden en Roemenië. Ze verloren uiteindelijk alleen van de uiteindelijke winnaar, Frankrijk, en waren daardoor gekwalificeerd voor de kwartfinales.

Op zaterdag speelden ze tegen Engeland in de kwartfinale en verloren met 3-0. Later die dag streden ze tegen Wales voor de 5e-8e plaats, maar verloren met 2-1. Op de laatste dag namen ze het op tegen Schotland voor de 7e-8e plaats en verloren opnieuw met 2-1.

Uiteindelijk eindigde Nederland op de 8e plaats in het toernooi.

 

Bekijk hier alle resultaten van het Nederlands u19 team

NLTeam