Eredivisie

Voorbeschouwing Heren eredivisie, speelronde 10

18 maart 2024 4 Minuten leestijd

De laatste poulewedstrijden worden komende woensdag gespeeld.De top 3 van de poules zijn al duidelijk, maar welk team kwalificeert zich direct voor de halve finales? Squashlevels voorspelt deze speelronde meerdere 3-2 wedstrijden, genoeg keuze voor topsquash! Benieuwd welke wedstrijden? Lees het in de voorbeschouwing.

De laatste poulewedstrijden worden komende woensdag gespeeld.De top 3 van de poules zijn al duidelijk, maar welk team kwalificeert zich direct voor de halve finales?  Squashlevels voorspelt deze speelronde meerdere 3-2 wedstrijden, genoeg keuze voor topsquash! Benieuwd welke wedstrijden? Lees het in de voorbeschouwing. 

POULE 1

Grant Thornton Victoria vs. Van Herk Squash Ridderkerk

De nummers 1 en 3 van poule 1 spelen tegen elkaar. Victoria is voor Squash Ridderkerk niet meer in te halen, maar het team uit Ridderkerk heeft nog kans om op nummer 2 te eindigen! Het belooft een spannende avond te worden met op alle plekken toffe wedstrijden! Hapers begint de avond tegen Mijs. Dan de knaller van de avond! Joel Makin (WR#10) tegen Mohamed el Shorbagy (WR#7), deze topspelers hebben al vaak tegen elkaar gespeeld. Squashlevels verwacht een 3-2 battle tussen deze twee toppers. Als laatste gaan Schweertman en Rapp de baan op. Ook deze wedstrijd wordt een 3-2 wedstrijd verwacht. Het kan dus alle kanten op in Rotterdam en het zeker waard om naar de wedstrijden te kijken!

Opstelling

1. Joel Makin (PSA-10) vs. Mohamed elShorbagy (PSA-7)
2. Piëdro Schweertman (PSA-) vs. Valentin Rapp (PSA-149) 
3. Joeri Hapers (PSA-141) vs. René Mijs (PSA-404) 

Scheidsrechter: Marco van den Berg


Rixax Squash Almere vs. Frans Otten Stadion

Squash Almere staat laatste in poule 2, maar haalt nog een aantal internationale spelers naar Nederland, om het seizoen goed te eindigen, terwijl Frans Otten Stadion zich gekwalificeerd heeft voor de playoffs! In Almere speelt de jonge Lindner op plek 3 tegen routinier Widdison, en vervolgens is er een Egyptische battle op plek 1.vervolgens een Egyptische battle op plek 1. Gamal neemt het op tegen Meguid en Squashlevels voorspelt een 3-2 overwinning voor Gamal. Als laatste gaan de Ier Buckley en Hofman de baan op. De spelers staan 41 plekken van elkaar verwijderd, maar Squashlevels voorspelt een 3-0 overwinning van Buckley. 

Opstelling

1. Mazen Gamal (PSA-72) vs. Omar Abdel Meguid (PSA-)
2. Sam Buckley (PSA-138) vs. Sebastiaan Hofman (PSA-179) 
3. Robert Lindner (PSA-538) vs. Andy Widdison (PSA-) 

Scheidsrechter: Ricardo Vossen

 

POULE 2

Coulisse Twente vs. Squash Apeldoorn

In poule 2 spelen de nummers 1 en 3 tegen elkaar en zijn dus gekwalificeerd voor de playoffs, maar beide teams willen de poulefase goed eindigen! Op nummer 3 speelt de Duitser Wirths tegen Andre Igelbrink. Daarna is het de beurt aan de nummers 1 om de strijd aan te gaan. Marche tegen El Nawasanay belooft een mooie wedstrijd te worden. Ze schelen maar enkele plekken op de wereldranking, maar squashlevels voorspelt een 3-1 overwinning voor Marche. Hoe dan ook zal dit een mooie wedstrijd worden. Als laatste gaan Anjema en Igelbrink de baan op. Anjema is nog onverslaanbaar dit seizoen en Squashlevels verwacht ook nu weer een winstpartij!

Opstelling

1. Greg Marche (PSA-32) vs. Yahya El Nawasanay (PSA-37) 
2. Laurens Jan Anjema (PSA-) vs. Fabian Igelbrink (PSA-408) 
3. Lucas Wirths (PSA-) vs. Andre Igelbrink (PSA-) 

Scheidsrechter: Jos Aarts


Dxfferent Squash Utrecht vs. Centre Squash Drachten

Utrecht heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor de playoffs, aangezien Squash Apeldoorn te veel punten voorsprong heeft. Ze komen met een sterk team om het seizoen goed af te sluiten. Op de derde plaats komt Hoevenaars in actie tegen Moawad. Squashlevels voorspelt een 3-2 battle. Vervolgens komen de nummers 1 Waller en Roukens in actie. Squashlevels voorspelt een 3-0 overwinning voor Waller. Als laatste van de avond neemt de Engelsman Smith het op tegen de Belg Delbeke. Ook deze wedstrijd lijkt een overwinning voor Squash Utrecht. 

Opstelling

1. Adrian Waller (PSA-26) vs. Thijs Roukens (PSA-) 
2. Ben Smith (PSA-71) vs. Lowie Delbeke (PSA-337) 
3. Niels Hoevenaars (PSA-) vs. Christophe Moawad (PSA-) 

Scheidsrechter: Ash Patel

 

Volg het morgen live vanaf 19:30 via het youtube kanaal 'Squashbond TV'

Eredivisie