Eredivisie

Voorbeschouwing dames Eredivisie, speelronde 8

05 maart 2024 2 Minuten leestijd

In de vrouwen eredivisie staan nog 3 wedstrijden op de planning. KPI Squash Utrecht en Grant Thornton Victoria staan op plek 1 en 2, slechts gescheiden door een paar punten. Ze leiden met 15 punten op nummer 3 en 4, Frans Otten Stadion en Squashtime. De strijd om de SBN Eredivisie titel is dus in volle gang!

Van Drongelen in actie. Foto credits: Gerhard Nel

In de vrouwen eredivisie staan nog 3 wedstrijden op de planning. KPI Squash Utrecht en Grant Thornton Victoria staan op plek 1 en 2, slechts gescheiden door een paar punten. Ze leiden met 15 punten op nummer 3 en 4, Frans Otten Stadion en Squashtime. De strijd om de SBN Eredivisie titel is dus in volle gang!


KPI Squash Utrecht vs. Rixax Squash Almere

De nummer 1, KPI Squash Utrecht, neemt het op tegen Rixax Squash Almere, dat zich op een aanzienlijke achterstand bevindt. Afgelopen weekend speelden de nummers 2 een intense 5-setter tijdens de Squashlife Tour, gewonnen door Van Drongelen! Squash Utrecht hoopt alle punten te pakken om hun voorsprong te vergroten, terwijl Squash Almere hoopt meer games toe te voegen. Squashlevels voorspelt dat Squash Almere de meeste kans heeft op nummer 2 deze speelronde. 

Opstelling

Enora Villard (PSA-50) vs. Daniek Krukkert (PSA-)
Megan van Drongelen (PSA-234) vs. Polite Mubure (PSA-)
Rianne van Mourik (PSA-) vs. Carlijn de Zwijger (PSA-)

 

Squashtime vs. ‘Meersquash

In het zuiden vindt een interessante ontmoeting plaats tussen de nummers 4 en 5 van de SBN eredivisie. 'Meersquash, momenteel op de vijfde plek, zal hun topspeelster Renske Huntelaar missen en staat voor een uitdaging deze speelronde. Squashtime zet in op Van der Heijden, Nohar en de Belgische Crabbe, terwijl 'Meersquash Fritsche, Mols en Erasmus inzet.

Deze speelronde voorspelt Squashlevels een overwinning voor Squashtime, maar ook een spannende wedstrijd op nummer 2! 

Opstelling

Milou van der Heijden (PSA-) vs. Gabi Fritsche (PSA-)
Naomi Nohar (PSA-) vs. Elcke Mols (PSA-)
Chloe Crabbe (PSA-335) vs. Chanel Erasmus (PSA-)

 

Frans Otten Stadion vs. Grant Thornton Victoria 

De nummers 2 en 3 staan tegenover elkaar in deze speelronde, wat een cruciale wedstrijd is voor Frans Otten Stadion! Ze bevinden zich 15 punten achter Victoria, en gezien de opstelling lijken ze vastberaden om voor de overwinning te gaan. Voor deze thuiswedstrijd worden internationale topspelers Hany en Tomlinson ingevlogen, terwijl Victoria komt met 2 Nederlandse topspeelsters. 

Op plek 1 en 2 lijkt het erop dat de Amsterdammers een overwinning zullen behalen. De vraag blijft echter: kan Victoria nog een paar belangrijke punten pakken? Volgens Squashlevels voorspelt het een overwinning op nummer 3 voor Victoria.

Opstelling

Salma Hany (PSA-11) vs. Fleur Maas (PSA-162)
Millie Tomlinson (PSA-55) vs. Juliette Permentier (PSA-160)
Suzanne Peters (PSA-257) vs. Marie van Riet (PSA-186)

Eredivisie