Eredivisie

Nabeschouwing heren eredivisie speelronde 8

14 maart 2024 4 Minuten leestijd

Na deze speelronde is het duidelijk geworden welke teams de playoffs hebben gehaald! In beide poules zijn 3 teams niet meer in te halen. Volgende week spelen de mannen hun laatste poulewedstrijd! Dan wordt het duidelijk welke 2 teams zich direct voor de halve finales hebben gekwalificeerd en welke 4 teams zich moeten voorbereiden op de kwartfinales. Welke teams dat zijn lees je hieronder!

Na deze speelronde is het duidelijk geworden welke teams de playoffs hebben gehaald! In beide poules zijn 3 teams niet meer in te halen. Volgende week spelen de mannen hun laatste poulewedstrijd! Dan wordt het duidelijk welke 2 teams zich direct voor de halve finales hebben gekwalificeerd en welke 4 teams zich moeten voorbereiden op de kwartfinales. 


POULE 1

‘Meersquash vs Grant Thornton Victoria

De avond begon met de nummers 3. Mols verraste Hapers door de eerste game te pakken, maar Hapers herstelde zeg en zorgde een 1-0 voor Victoria. De wedstrijd erna werd vuurwerk! Bonmalais schoot uit de startblokken en won de eerste 2 games, maar Bryant gaf zich niet zomaar gewonnen! Hij vocht zich terug in de wedstrijd en bracht de stand terug tot 2-2. Bonmalais herpakte zich en met 11-8 in de laatste game bracht hij de stand op 2-0 voor Victoria! Als laatste gingen Ravelli en Schweertman de baan op, Schweertman liet zien waarom hij de beste van Nederland is en won met 3-0.

Door deze winstpartij staat Victoria nu met 10 punten voorsprong op plek 1. Voor ‘Meersquash was dit de laatste poulewedstrijd en dit was helaas niet genoeg om in de top 3 te eindigen.

12-3 winst voor Grant Thornton Victoria

Opstelling

1. Johan Bryant (PSA-114) vs. Sebastien Bonmalais (PSA-33) 2-3
2. Bart Ravelli (PSA-) vs. Piëdro Schweertman (PSA-) 0-3
3. Hjalmer Mols (PSA-561) vs. Joeri Hapers (PSA-141) 1-3

 

Van Herk Squash Ridderkerk vs. Rixax Squash Almere

In Ridderkerk trapten Mijs en Patil de avond af. Patil won de eerste game, maar Mijs kon het omdraaien en won de wedstrijd 3-1! De nummers 1 Mangaonkar en Lindner gingen daarna de baan op. Het verschil van 405 plekken in de wereldranking was te groot, want Mangaonkar won 3-0 van de jonge Lindner. 2-0 voor Squash Ridderkerk. Rapp vs. Mubure sloten de avond af, na een mooie wedstrijd won Rapp met 3-0. 

Deze winst zorgde er mede voor dat Squash Ridderkerk in de top 3 van Poule 1 is geëindigd! Definitief gekwalificeerd voor de playoffs, maar er is nog kans op plek 2. Ze moeten volgende week nog flink aan de bak!

12-1 winst voor van Herk Squash Ridderkerk

Opstelling

1. Mahesh Mangaonkar (PSA-137) vs. Robert Lindner (PSA-542) 3-0
2. Valentin Rapp (PSA-151) vs. Ishmael Mubure (PSA-) 3-0
3. René Mijs (PSA-401) vs. Siddhant Patil (PSA-608) 3-1

 

POULE 2

Squash Apeldoorn vs. Dxfferent Squash Utrecht

Deze wedstrijd was een directe battle voor plek 3 in poule 2. Hoewel Igelbrink met 2-1 acherstond tegen Bharos, wist hij verrassend met 3-2 te winnen, waardoor Squash Apeldoorn een 1-0 voorsprong nam. Vervolgens was het tijd voor de Match Of The Day en Squashlevels voorspelde een 3-2 wedstrijd. De voorspelling zat er geheel naast, want Mosaad won met 3-0 van el Sirty. Het was een mooie wedstrijd, maar het zorgde er voor dat Squash Apeldoorn met 2-0 voor kwam te staan! Als laatsten betraden de Engelsen Malik en Waller de baan. Waller zorgde met zijn 3-1 overwinning voor een puntje voor Squash Utrecht. Dit was helaas niet genoeg voor de plek 3 strijd. Squash Utrecht staat nu 14 punten achter op Squash Apeldoorn en kunnen ze niet meer inhalen. Squash Apeldoorn heeft zich dus gekwalificeerd voor de playoffs!

10-5 winst voor Squash Apeldoorn


Opstelling

1. Omar Mosaad (PSA-30) vs. Moustafa el Sirty (PSA-107) 3-0
2. Perry Malik (PSA-75) vs. Adrian Waller (PSA-25) 1-3
3. Andre Igelbrink (PSA-) vs. Roshan Bharos (PSA-) 3-2


Houtrust Squash Wooncompany vs. Coulisse Twente

De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in poule 2 vond plaats in Den Haag. De nummers 3 Houlberg en Anjema begonnen de avond en het werd een duidelijke 3-0 overwinning voor Anjema. Vervolgens was het de beurt aan Perez en Hesham. Een verschil van 91 plekken op de ranking (97 vs. 7) leek het een ruime overwinning voor Hesham te worden, maar dat bleek niet het geval te zijn! Perez kwam op een 2-1 voorsprong, maar Hesham kwam terug op 2-2. Ook de laatste game bleef het heel spannend en uiteindelijk werd het een upset van Perez! Hij won de laatste game met 12-10 en zorgde voor de 1-1! Na deze kraker van een wedstrijd gingen Gerrits en Poleshchuk de baan op. Deze wedstrijd werd een duidelijke 3-0 overwinning voor Poleshchuk. Met deze overwinning breidt Twente zijn voorsprong uit in poule 2. De nummers 1, 2 en 3 in poule 2 zijn hierdoor duidelijk geworden. 

11-3 winst voor Coulisse Twente 

Opstelling

1.Ivan Perez (PSA-97) vs. Mazen Hesham (PSA-6) 3-2
2. Sam Gerrits (PSA-233) vs. Daniel Poleshchuk (PSA-68) 0-3 
3. Theis Houlberg (PSA-219) vs. Laurens Jan Anjema (PSA-) 0-3

 

Zie alle resultaten en game standen hier: Poule 1 en Poule 2

Kijk alle wedstrijden terug via: Youtube

 

Volgende wedstrijd: 20 maart | Mannen 

Eredivisie