Eredivisie

Nabeschouwing Heren eredivisie, speelronde 10

21 maart 2024 5 Minuten leestijd

Wat een mooie Eredivisie avond was het gisteren! Drie van de vier topwedstrijden eindigden in 3-2, er was topdrukte in Rotterdam en de top 3 is definitief duidelijk! Lees meer in de nabeschouwing!

Wat een mooie Eredivisie avond was het gisteren! Drie van de vier topwedstrijden eindigden in 3-2, er was topdrukte in Rotterdam en de top 3 is definitief duidelijk! Lees meer in de nabeschouwing!

POULE 1

Grant Thornton Victoria vs. Van Herk Squash Ridderkerk

Wat een drukte in Rotterdam! Er was veel publiek afgekomen op de MOTD, wat natuurlijk de topwedstrijd tussen Makin en El Shorbagy was. De avond begon met de wedstrijd tussen Hapers en Mijs. Mijs kwam dichtbij een game (10-12 in de eerste), maar het was Hapers die uiteindelijk de wedstrijd met 3-0 won. Toen was het tijd voor het spektakel! De bezoekers werden getrakteerd op topniveau squash. Makin, bijgenaamd 'the Golden Tiger', nam een 2-1 voorsprong. El Shorbagy, ook wel bekend als 'The Beast of Alexandria', vocht zich terug in de wedstrijd en won game 4! Het was alles of niets voor de twee top-10 spelers. Uiteindelijk won Makin de laatste game met 11-7 en zorgde voor een 2-0 overwinning voor Victoria. Meervoudig Nederlands kampioen Schweertman ging als laatste de baan op tegen de Duitse international Rapp. Schweertman kwam 1-0 achter te staan, maar wist het tij te keren. Hij won met 3-1 en bezorgde Victoria een 3-0 overwinning. 

Victoria eindigt als eerste in Poule 2 en Ridderkerk op de derde plaats.

12-3 winst voor Grant Thornton Victoria 

Opstelling

1. Joel Makin (PSA-10) vs. Mohamed elShorbagy (PSA-7) 3-2
2. Piëdro Schweertman (PSA-) vs. Valentin Rapp (PSA-149) 3-1
3. Joeri Hapers (PSA-141) vs. René Mijs (PSA-404) 3-0

Scheidsrechter: Marco van den Berg


Rixax Squash Almere vs. Frans Otten Stadion

In Almere was het ook druk! Ze haalden twee internationale toppers naar Nederland om het Eredivisie seizoen goed af te sluiten. Op positie 3 begonnen Lindner en Widdison. Widdison maakte geen fouten en won de wedstrijd met 3-0. Daarna was het tijd voor de nummer 1 wedstrijd tussen Gamal en Abdel Meguid. Squashlevels voorspelde al een 3-2 wedstrijd en dat bleek waar te zijn! Abdel Meguid kwam op een 2-1 voorsprong, maar Gamal gaf niet zomaar op. Het bleef heel spannend en close tot het einde. Na meerdere matchpoints won Abdel Meguid de wedstrijd met 15-13. Hierdoor kwam het Frans Otten Stadion op een 2-0 voorsprong. De avond eindigde met de wedstrijd tussen Buckley en de jarige Hofman. Buckley bleek te sterk voor Hofman en won de wedstrijd met 3-0. Hierdoor eindigt het Frans Otten Stadion op de tweede plaats in Poule 1!

9-5 winst voor Frans Otten Stadion

Opstelling

1. Mazen Gamal (PSA-72) vs. Omar Abdel Meguid (PSA-) 2-3
2. Sam Buckley (PSA-138) vs. Sebastiaan Hofman (PSA-179) 3-0 
3. Robert Lindner (PSA-538) vs. Andy Widdison (PSA-) 0-3

Scheidsrechter: Ricardo Vossen

 

POULE 2

Coulisse Twente vs. Squash Apeldoorn

In Twente ontving Coulisse Twente de nummer 3 van Poule 2, Squash Apeldoorn. Op positie 3 trapten Wirths en Andre Igelbrink de avond af. Igelbrink kwam op een 1-0 voorsprong, maar de Duitser Wirths won uiteindelijk de wedstrijd met 3-1. Dan was het tijd voor de nummer 1 wedstrijd, Marche tegen ElNawasany. Squashlevels voorspelde een 3-1 overwinning, maar het werd een schitterende 3-2 wedstrijd! De derde 3-2 van de Eredivisie avond! Marche kwam op een 2-1 achterstand, maar won vervolgens twee games op rij om de overwinning voor Twente binnen te slepen. Als laatste ging voormalig top 10-speler Anjema de baan op tegen Fabian Igelbrink. De ervaren Anjema bleek te sterk voor Igelbrink en won met 3-0. Hierdoor blijft Coulisse Twente op de eerste plaats staan in Poule 2 en eindigt Squash Apeldoorn op de derde plaats!

12-3 winst voor Coulisse Twente

Opstelling

1. Greg Marche (PSA-32) vs. Yahya ElNawasanay (PSA-37) 3-2
2. Laurens Jan Anjema (PSA-) vs. Fabian Igelbrink (PSA-408) 3-0
3. Lucas Wirths (PSA-) vs. Andre Igelbrink (PSA-) 3-1

Scheidsrechter: Jos Aarts


Dxfferent Squash Utrecht vs. Centre Squash Drachten

Squash Utrecht ontving Drachten met een sterk internationaal team! Door de uitslag van vorige week konden ze de nummer 3 van Poule 2 niet meer inhalen, maar een goede seizoensafsluiter was zeker welkom. Als eerste gingen Hoevenaars en Moawad de baan op. Het was een mooie eerste wedstrijd die met 3-0 werd gewonnen door Moawad, waardoor het 1-0 stond voor Drachten. Vervolgens gingen de nummers 1, Waller en Roukens, de baan op. Roukens pakte brutaal de eerste game van de top-30 speler, maar Waller herstelde zich en won de wedstrijd met 3-1. Hierdoor stond het 1-1 in Utrecht! De Engelsman Smith en de Belg Delbeke sloten de avond af. De nummer 71 van de wereld bleek te sterk voor de nummer 337 en won met 3-0. Utrecht sluit hiermee het seizoen af met een overwinning!

9-4 winst voor Dxfferent Squash Utrecht

Opstelling

1. Adrian Waller (PSA-26) vs. Thijs Roukens (PSA-) 3-1
2. Ben Smith (PSA-71) vs. Lowie Delbeke (PSA-337) 3-0
3. Niels Hoevenaars (PSA-) vs. Christophe Moawad (PSA-) 0-3 

Scheidsrechter: Ash Patel

 

Zie alle resultaten en game standen hier: Poule 1 en Poule 2

Kijk alle wedstrijden terug via: Youtube


Meer uitleg over de playoffs volgt!


Volgende Eredivisie wedstrijd:27 maart | Vrouwen

Eredivisie