Eredivisie

Nabeschouwing dames eredivisie speelronde 9

28 maart 2024 3 Minuten leestijd

Wat een mooie speelronde was het weer voor de dames! Deze ronde was extra belangrijk, want volgende week staat al de laatste speelronde op het programma! De nummers 1 en 2 staan na deze ronde slechts 2 punten van elkaar verwijderd en lijken daarmee de grootste kans te maken op de titel volgende week!

Wat een mooie speelronde was het weer voor de dames! Deze ronde was extra belangrijk, want volgende week staat al de laatste speelronde op het programma! De nummers 1 en 2 staan na deze ronde slechts 2 punten van elkaar verwijderd en lijken daarmee de grootste kans te maken op de titel volgende week!

 

Frans Otten Stadion vs. KPI Squash Utrecht

Het was gezellig druk in Amsterdam. Naast thuissupport waren er ook supporters uit Utrecht meegekomen! De wedstrijd begon met de nummers 3 Leow en van Drongelen. Eerder in het seizoen won van Drongelen 3-0. Ook deze keer nam ze snel een voorsprong van 2-0! Leow vocht zich terug in de wedstrijd en bracht de stand op gelijke hoogte: 2-2.Van Drongelen herstelde zich en won de laatste game 11-2. Dan tijd voor de Match Of The Day. De eerdere wedstrijden waren echte battles tussen ter Sluis en Tycova en ook deze keer was het vuurwerk! 

Squashlevels voorspelde een 3-2 wedstrijd, maar uiteindelijk won ter Sluis met 3-0! Elke game was het echter 11-9, dus super close! Als laatste ging de Finse Korhonen tegen de Engelse Marshall de baan op. Korhonen stond verrassend met 2-0 voor, ondanks het grote verschil in rankings!Marshall kwam terug op 2-1, maar Korhonen kwam als winnares de baan af! 

11-4 winst voor Frans Otten Stadion

Opstelling

1. Tessa ter Sluis (PSA-101) vs. Katerina Tycova (PSA-99) 3-0
2. Emilia Korhonen (PSA-189) vs. Keira Marshall (PSA-97) 3-1
3. Victoria Leow (PSA-) vs. Megan van Drongelen (PSA-226) 2-3

 

Rixax Squash Almere vs. ‘Meersquash

Squash Almere ontving 'Meersquash' en leek vooraf kans te hebben op hun eerste overwinning! De avond begon met een wedstrijd tussen De Koning en De Boon. De Boon pakte de eerste game met 11-3, maar de Koning herstelde zich en won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 na een mooie pot! De nummer 1 van Squash Almere, Krukkert, ging de baan op tegen de voormalige international Grinham! Krukkert ging goed van start en kwam 2-0 voor te staan. De ervaren Grinham vocht zich terug in de wedstrijd en bracht de stand gelijk naar 2-2. In de laatste game bleef het spannend tot het eind, maar Krukkert sleepte de overwinning binnen! Squash Almere stond 2-0 voor! Als laatste gingen Sariowan en Markus de baan op. Markus won de wedstrijd snel met 3-0. Een mooie avond voor Squash Almere dus!

9-6 overwinning voor RIXAX Squash Almere


Opstelling

1. Daniek Krukkert (PSA-) vs. Natalie Grinhham (PSA-) 3-2
2. Brenda Sariowan (PSA-) vs. Elfi Markus (PSA-307)  0-3
3. Coco de Koning (PSA-) vs. Emme-Lotte de Boon (PSA-) 3-1


Grant Thornton Victoria vs. Squashtime

De nummer 2 van de ranking, Victoria, heeft nog kans om de titel te winnen, maar daarvoor is deze speelronde heel belangrijk! De avond begon met de wedstrijd tussen Permentier en Smits. Permentier, een internationale speler, won de wedstrijd overtuigend met 3-0, waardoor Victoria op een 1-0 voorsprong kwam. Vervolgens was het de beurt aan de Engelse Malik tegen Van der Heijden. Ondanks een mooie wedstrijd maakte Malik geen fouten en won ze met 3-0. Als laatste betraden Maas en Nohar de baan. Ook deze wedstrijd werd snel beslist in het voordeel van Maas, met een 3-0 overwinning.

12-0 Grant Thornton Victoria

Opstelling

1. Torrie Malik (PSA-59) vs. Milou van der Heijden (PSA-) 3-0
2. Fleur Maas (PSA-161) vs. Naomi Nohar (PSA-) 3-0
3. Juliette Permentier (PSA-157) vs. Petra Smits (PSA-) 3-0  

 

Kijk alle wedstrijden terug via deze link!

Volgende Eredivisie wedstrijd: 3 april | Vrouwen 

Eredivisie