Eredivisie

Nabeschouwing dames eredivisie, speelronde 8

06 maart 2024 3 Minuten leestijd

Gister werd speelronde 8 van de dames eredivisie gespeeld. Met nog 4 teams in de strijd voor de titel was dit een belangrijke speelronde. Winst voor Squash Utrecht, Frans Otten Stadion en ‘Meersquash zorgden voor een onveranderde top 4.

Gister werd speelronde 8 van de dames eredivisie gespeeld. Met nog 4 teams in de strijd voor de titel was dit een belangrijke speelronde. Winst voor Squash Utrecht, Frans Otten Stadion en ‘Meersquash zorgden voor een onveranderde top 4. 


KPI Squash Utrecht vs. Rixax Squash Almere

De avond verliep uitstekend voor het thuisspelende team. Van Mourik kwam krachtig uit de startblokken en bracht Squash Utrecht op een 1-0 voorsprong door een overtuigende 3-0 overwinning. Vervolgens betraden de nummer 1 de baan. Nummer 50 van de wereld, Villard, maakte geen fouten tegen Krukkert en won de wedstrijd eveneens met 3-0. Als laatste gingen van Drongelen en Mubure de baan op. Een spannende wedstrijd was al voorspeld en dat bleek ook het geval te zijn! Mubure van Squash Almere nam revanche op van Drongelen met een 3-1 overwinning. Squash Utrecht verstevigt hiermee de koppositie en staat nu 10 punten voor op nummer 2, Victoria!

De stand werd 10-3 voor KPI Squash Utrecht.

Opstelling

1. Enora Villard (PSA-50) vs. Daniek Krukkert (PSA-) 3-0
2. Megan van Drongelen (PSA-234) vs. Polite Mubure (PSA-) 1-3
3. Rianne van Mourik (PSA-) vs. Carlijn de Zwijger (PSA-) 3-0

 

Squashtime vs. ‘Meersquash

Een wijziging op nummer 3 in de opstelling van ‘Squashtime zorgde voor een verandering van kansen voor Meersquash! Erasmus van ‘Meersquash behaalde een overtuigende overwinning op Smits en bracht ‘Meersquash op een 1-0 voorsprong. De nummer 1 betraden als tweede de baan. Meervoudig Nederlands kampioene van der Heijden won met 3-1 van Fritsche, wat de stand tot 1-1 bracht! Zoals verwacht werd de laatste wedstrijd buitengewoon spannend. Nohar kwam op 2-0 achterstand tegen Mols, maar wist de stand terug te brengen naar 2-2! Uiteindelijk won Mols nog de laatste game en zorgde zo voor een overwinning van ‘Meersquash!

De stand werd 5-10 voor ‘Meersquash.

Opstelling

1. Milou van der Heijden (PSA-) vs. Gabi Fritsche (PSA-) 3-1
2. Naomi Nohar (PSA-) vs. Elcke Mols (PSA-) 2-3
3. Petra Smits (PSA-335) vs. Chanel Erasmus (PSA-) 0-3

 

Frans Otten Stadion vs. Grant Thornton Victoria 

In Amsterdam speelden de nummers 2 en 3 van de ranking tegen elkaar. Nummer 3 Van Riet behaalde een overtuigende 3-0 overwinning op Peters en bracht daarmee de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong. Vervolgens was het tijd voor de nummers 1 Hany tegen Maas! Hany toonde waarom ze de nummer 11 van de wereld is en won de wedstrijd 3-0. Als laatste gingen Tomlinson en Permentier de baan op, waarbij Tomlinson met 3-0 zorgde voor een overwinning voor Frans Otten Stadion! Door deze overwinning komt Frans Otten Stadion met 6 plekken dichterbij Victoria en staan nog met 9 punten achterstand op plek 3. 

De stand werd 9-3 voor Frans Otten Stadion. 


Opstelling

1. Salma Hany (PSA-11) vs. Fleur Maas (PSA-162) 3-0
2. Millie Tomlinson (PSA-55) vs. Juliette Permentier (PSA-160) 3-0
3. Suzanne Peters (PSA-257) vs. Marie van Riet (PSA-186) 0-3

 


Bekijk alle uitslagen van deze en voorgaande speelrondes hier.

Bekijk alle eredivisie wedstrijd terug hier! (Youtube)

Woensdag 13 maart spelen de heren speelronde 9!

Eredivisie