Jeugd

Freek in de spotlights

11 maart 2024 2 Minuten leestijd

Naast squash heeft Freek een andere passie. Regelmatig staat hij in de spotlights om goochel kunsten te vertonen. Op het NK jeugd is hij in die discipline parlour derde van Nederland geworden.

Naam: Freek Bonnema

Leeftijd: 15 jaar

Squasht sinds: mei 2023

Freek kwam tijdens een vakantie bij Center Parcs in aanraking met squash. Zijn vader speelt tennis en dat kwam van pas, want met die rackets kun je ook best een partijtje squash spelen. Na deze kennismaking heeft Freek in zijn woonplaats aangeklopt bij Squash Utrecht. Daar werd hij opgenomen in de jeugdgroep en traint hij nog steeds wekelijks. Freek vindt squash een ideale sport. Je kunt het altijd doen, ook als het weer slecht is, en als er niemand is om mee te spelen, kun je ook nog alleen gaan trainen. Squash Utrecht vindt hij een fijne club en Joran, de manager van Squash Utrecht, is heel actief met de jeugd. Freek is er trots op dat hij wel 5 tot 6 keer per week op de squashbaan te vinden is. Hij vond het een uitdaging om veel te gaan trainen en is er trots op dat hij dat nog steeds volhoudt.

Maar Freek houdt er ook van om letterlijk in de spotlights te staan. Hij is een meester in de goochelen. Op het NK jeugd is hij derde van Nederland geworden in de discipline "parlour". Freek zijn volgende uitdaging is een act te maken waarbij hij squash, googelen breakdance en drummen combineert.

Jeugd