Eredivisie

Dames Eredivisie, voorbeschouwing speelronde 9

26 maart 2024 3 Minuten leestijd

Aankomende woensdag is het tijd voor de speelronde 9 van de dames! Amsterdam, Almere en Rotterdam ontvangen Utrecht, Hoofddorp en Eindhoven deze keer. Leuke wedstrijden staan op de planning!

Aankomende woensdag is het tijd voor speelronde 9 van de dames! Amsterdam, Almere en Rotterdam ontvangen Utrecht, Hoofddorp en Eindhoven deze keer. Leuke wedstrijden staan op de planning!

Frans Otten Stadion vs. KPI Squash Utrecht

De Amsterdammers verwelkomen deze speelronde Squash Utrecht. De ontmoeting tussen de nummer 3 en 1 van de ranking belooft een boeiende wedstrijd te worden. Als eerste betreden Leow en Van Drongelen de baan. Van Drongelen won eerder met 3-0 van Leow, dus Leow zal zeker gemotiveerd zijn om haar revanche te nemen! Vervolgens nemen de nummers 1 het tegen elkaar op! Ter Sluis gaat de strijd aan met de Duitse international Tycova. Eerdere ontmoetingen tussen deze dames waren zeer spannend en het lijkt af te hangen van de vorm van de dag wie als winnaar uit de bus komt! Als laatste gaan de Finse Korhonen en de Engelse Marshall de strijd aan. Korhonen staat aanzienlijk lager op de PSA-ranking en zal flink aan de bak moeten tegen Marshall. 

Opstelling

1. Tessa ter Sluis (PSA-101) vs. Katerina Tycova (PSA-99) 
2. Emilia Korhonen (PSA-189) vs. Keira Marshall (PSA-97) 
3. Victoria Leow (PSA-) vs. Megan van Drongelen (PSA-226) 

Scheidsrechter: Jos Aarts


Rixax Squash Almere vs. ‘Meersquash

De nummer 6 van de ranking, Squash Almere, gaat de strijd aan met nummer 5, 'Meersquash. Het wordt een Eredivisie-avond met alleen Nederlandse speelsters, aangezien beide teams geen internationals opstellen! Bij 'Meersquash komen alle drie de speelsters voor het eerst in actie dit Eredivisie-seizoen! Als eerste betreden De Koning en De Boon de baan. Daarna komen de nummers 1, Krukkert en oud-international Grinham, in actie! Dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Als laatste neemt Sariowan het op tegen Markus. Squash Almere heeft de kans om de eerste overwinning van het seizoen te behalen!

Opstelling

1. Daniek Krukkert (PSA-) vs. Natalie Grinhham (PSA-)
2. Brenda Sariowan (PSA-) vs. Elfi Markus (PSA-307) 
3. Coco de Koning (PSA-) vs. Emme-Lotte de Boon (PSA-) 

Scheidsrechter: Eddoe Heiblom


Grant Thornton Victoria vs. Squashtime

De nummers 2 en 4 van de ranking staan tegenover elkaar in Rotterdam! Permentier trapt de avond af tegen Smits. Daarna neemt de Engelse Malik het op tegen de nummer 3 van het afgelopen NK, Van der Heijden. Squashlevels voorspelt een 3-0 overwinning voor Malik, maar de ervaren Van der Heijden heeft dit seizoen al meerdere upsets achter haar naam staan. Kan ze hier nog een upset veroorzaken? Als laatste betreden Maas en Nohar de baan. Ook voor deze wedstrijd wordt een 3-0 overwinning voorspeld voor Victoria. Op alle fronten wordt een overwinning voor Victoria voorspeld.

Opstelling

1. Torrie Malik (PSA-59) vs. Milou van der Heijden (PSA-) 
2. Fleur Maas (PSA-161) vs. Naomi Nohar (PSA-) 
3. Juliette Permentier (PSA-157) vs. Petra Smits (PSA-) 

Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Alle wedstrijden kun je live volgen vanaf woensdag 19:30 via het Youtube Kanaal 'Squashbond TV'

Eredivisie