NLTeam

Bekendmaking coaches EK landenteams

26 maart 2024 2 Minuten leestijd

Van 1 tot 4 mei vindt het EK landenteams plaats in Zwitserland! Zowel de Nederlandse vrouwen als heren spelen in de tweede divisie. De Squash Bond Nederland was op zoek naar nieuwe bondscoaches, nadat Sjef van der Heijden en Milou van der Heijden eerder dit jaar hun rol hadden neergelegd. We zijn verheugd om aan te kondigen dat er twee nieuwe event coaches zijn aangesteld.

Van 1 tot 4 mei vindt het EK landenteams plaats in Zwitserland! Zowel de Nederlandse vrouwen als heren spelen in de tweede divisie. De Squash Bond Nederland was op zoek naar nieuwe bondscoaches, nadat Sjef van der Heijden en Milou van der Heijden eerder dit jaar hun rol hadden neergelegd. We zijn verheugd om aan te kondigen dat er twee nieuwe event coaches zijn aangesteld.

Voor de vrouwen is Chanel Erasmus aangesteld als coach, en voor de heren is Piëdro Schweertman aangesteld als speler-coach.

Laten we ze eens beter leren kennen!

 

Chanel Eramus

Chanel Erasmus komt oorspronkelijk uit Kaapstad, Zuid Afrika en studeerde aan Trinity College (Amerikaanse universiteit). Hier speelde ze ook College Squash. Ze won samen met het team het ‘National Team Championship’ na Harvard te verslaan in de finale! 

Na af te studeren in 2015 heeft Chanel zich ontwikkeld als squash coach. Zo was ze assistent voor Trinity College en was ze de ‘Director of Squash’ in Pennsylvania waar ze spelers van over de hele wereld coachte. In 2021 verhuisde ze naar Nederland en heeft ze 3 jaar gecoacht bij Frans Otten Stadion. Afgelopen jaar nam ze de rol aan als squash manager bij ‘Meersquash om onder andere jeugdparticipatie te vergroten. 

Ze heeft als doel om meer vrouwen deel te laten nemen aan squash en zo de participatie te laten groeien. Ze verheugt zich enorm op het EK om de Nederlandse vrouwen te ondersteunen! 


Piëdro Schweertman

Piëdro Schweertman wordt aangesteld als speler-coach voor het Nederlandse mannenteam. Dit betekent dat hij niet alleen als coach fungeert, maar ook actief zal deelnemen als speler! Schweertman, afkomstig uit Zeeland, veroverde tijdens het afgelopen NK Squash alweer voor de 8e keer de titel van Nederlands Kampioen!! Als voormalig professional heeft hij in zijn carrière 17 PSA-titels gewonnen en bereikte hij zijn hoogste wereldranking van 63 in 2015. Enkele jaren geleden verhuisde hij naar Polen, waar hij naast intensieve trainingen ook veel lesgeeft en deelneemt aan lokale Poolse toernooien.

Schweertman kijkt ernaar uit om opnieuw voor Nederland uit te komen en tegelijkertijd zijn rol als coach te vervullen.

 

We wensen Chanel Erasmus, Piëdro Schweertman veel succes en enthousiasme tijdens het toernooi in Zwitserland.


*De senioren selectie wordt later bekend gemaakt*

NLTeam