Eredivisie

Speelronde 7, nabeschouwing: Dikke scores!

01 februari 2024 3 Minuten leestijd

De zevende speelronde van de SBN Heren Eredivisie is afgelopen met enkele opvallende uitslagen. Er zijn aanzienlijke verschillen ontstaan tussen de teams in de poules als gevolg van deze resultaten.

De zevende speelronde van de SBN Heren Eredivisie is afgelopen met enkele opvallende uitslagen. Er zijn aanzienlijke verschillen ontstaan tussen de teams in de poules als gevolg van deze resultaten.

POULE 1:
Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam vs. Rixax Squash Almere
In Rotterdam was het eenrichtingsverkeer. De thuisploeg, Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam, wist alle wedstrijden overtuigend te winnen en blijft ruim aan kop staan in Poule 1 na de zege op Rixax Squash Almere. De ploeg staat nu 9 punten voor op de nummer twee.

Opstelling:
Eain Yow NG (PSA-17) vs. Sean Conroy (PSA-178) 3-0
Piedro Schweertman (PSA-) vs. Mohamed Khawas (PSA-) 3-0
Joeri Hapers (PSA-134) vs. Romeo Marino (PSA-) 3-0
Scheidsrechter: Ton Mijs

'MeerSquash Hoofddorp vs. Frans Otten Stadion Amsterdam
De meest spannende wedstrijd van de avond ging tussen 'MeerSquash Hoofddorp en Frans Otten Stadion Amsterdam. Met een goed gevulde tribune begon het Nederlandse onderonsje tussen Ravelli en Hofman, waarbij Hofman met 3-1 won. Op positie één liet ook de Egyptenaar Momen er geen gras over groeien en won met 3-0. Bryant redde de eer voor 'MeerSquash door zelf met 3-0 te winnen. De totale uitslag werd daardoor 4-9, waardoor Frans Otten Stadion Amsterdam opschoof naar de tweede positie in de poule. Voor de thuisploeg lijken de play-offs nu uit het zicht, tenzij er iets onverwachts gebeurt.

Opstelling:
Rory Stewart (PSA-44) vs. Tarek Momen (PSA-8) 0-3
Jonah Bryant (PSA-140) vs. Omar Abdel Meguid (PSA-) 3-0
Bart Ravelli (PSA-) vs. Sebastiaan Hofman (PSA-182) 1-3
Scheidsrechter: Jos Aarts

POULE 2:
Houtrust Squash vs. Centre Squash Drachten
Door de afwezigheid van Viktor Byrtus werd het een stuk minder spannend in Den Haag. Houtrust Squash was op alle posities sterker en behaalde de maximale punten in eigen huis. De Belg Delbeke wist als enige een punt te pakken voor Centre Squash Drachten. Door de overwinning staat de thuisploeg op de tweede plek met een ruime voorsprong op de achtervolgers.

Opstelling:
Iker Pajares (PSA-19) vs. Viktor Byrtus (PSA-81) 3-0
Ivan Perez (PSA-93) vs. Thijs Roukens (PSA-) 3-1
Sam Gerrits (PSA-248) vs. Lowie Delbeke (PSA-286) 3-0
Scheidsrechter: Ash Patel

Update: Quinten van Es speelt voor Viktor Byrtus, hierdoor schuift iedereen een plek op!

Coulisse Twente vs. Dxfferent Squash Utrecht
Ook in Borne waren er grote uitslagen te zien. Op positie twee en drie hadden de Utrechters niets in te brengen en werden beide wedstrijden met 3-0 gewonnen door Coulisse Twente. Wel te vermelden dat Bharos in de tweede game moest opgeven met een pittige enkel blessure. Op positie één kon de Egyptenaar El Sirty lang meekomen, maar moest uiteindelijk in elke tie-break toegeven aan Kandra, die de wedstrijd met 3-1 won.

Opstelling:
Raphael Kandra (PSA-33) vs. Moustafa El Sirty (PSA-148) 3-1
Daniel Poleshchuck (PSA-67) vs. Maceo Levy (PSA-121) 3-0
Laurens Jan Anjema (PSA-) vs. Roshan Bharos (PSA-) 3-0
Scheidsrechter: Marco van den Berg

Eredivisie