Eredivisie

Heren eredivisie, nabeschouwing speelronde 8

29 februari 2024 4 Minuten leestijd

Speelronde 8 van de SBN Heren Eredivisie zit er weer op en er werd volop gestreden voor belangrijke punten voor de playoffs. In beide poules zijn twee teams vrijwel zeker van een plek in de playoffs, maar ook voor plek drie is de strijd nog volop bezig! Het was een mooie speelronde vol met topwedstrijden, maar er waren geen upsets!

Speelronde 8 van de SBN Heren Eredivisie zit er weer op en er werd volop gestreden voor belangrijke punten voor de playoffs. In beide poules zijn twee teams vrijwel zeker van een plek in de playoffs, maar ook voor plek drie is de strijd nog volop bezig! Het was een mooie speelronde vol met topwedstrijden, maar er waren geen upsets!

 

POULE 1:

Rixax Squash Almere vs. 'Meersquash Hoofddorp

De nummer 5 van poule 1 ontving de nummer 4 gisteravond. Er stond veel op het spel, want 'Meersquash heeft nog kans op een plek in de playoffs. Een goede start op plek 3 voor de thuisspelende ploeg, waar Ishmael Mubure Nederlands teamspeler Hjalmer Mols versloeg. Daar kwam heel snel verandering in toen de nummer 46 van de wereld in actie kwam tegen NL u19 kampioen Robert Lindner. Als laatste ging Radu Pena tegen oud international Bart Ravelli de baan op! Na een mooie close wedstrijd kwam Ravelli als winnaar de baan af. Winst voor 'Meersquash, maar is dit genoeg voor de playoffs? Vooralsnog staat 'Meersquash op plek 3, maar Squash Ridderkerk heeft één wedstrijd minder gespeeld. 

De stand werd 4-10 voor 'Meersquash. 

Opstelling:

1. Robert Lindner (PSA-509) vs. Rory Stewart (PSA-46) 0-3

2. Radu Pena (PSA-313) vs. Bart Ravelli (PSA-) 1-3

3. Ishmael Mubure (PSA-) vs. Hjalmer Mols (PSA-547) 3-1

 

Frans Otten Stadion vs. Van Herk/Squash Ridderkerk

In Amsterdam werden een paar internationale toppers opgesteld, want deze teams stonden op plek 2 en 3 voorafgaand aan de wedstrijd. Veel op het spel dus! De avond begon met twee Nederlandse spelers, wat eindigde in een hele gave 3-2 battle. Mijs stapte uiteindelijk als winnaar van de baan af. Vervolgens de topwedstrijd van de avond: Soliman (PSA-12) tegen Serme (PSA-56). Soliman had de betere papieren en dat bleek ook, hij won de wedstrijd 3-0. De laatste wedstrijd ging tussen Vargas en Rapp en ook deze werd door Frans Otten Stadion met 3-0 gewonnen. Een stap dichterbij de playoffs voor Frans Otten Stadion!

De stand werd 11-3 voor de thuisspelende ploeg Frans Otten Stadion

Opstelling:

1. Youssef Soliman (PSA-12) vs. Lucas Serme (PSA-56) 3-0

2. Juan Camilo Vargas (PSA-43) vs. Valentin Rapp (PSA-159) 3-0

3. Andrew Widdison (PSA-) vs. Rene Mijs (PSA-) 2-3

 

POULE 2:

Dxfferent Squash Utrecht vs. Houtrust Squash Wooncompany

In poule 2 is Houtrust Squash zo goed als zeker van de playoffs en is Squash Utrecht nog volop in strijd voor een plek! Voorafgaand leek Squash Utrecht in het voordeel, omdat Houtrust Squash enkele spelers misten en dat bleek ook te kloppen! Op 3 won  Hoevenaars overtuigend van jeugdspeler Ramnathsing. De Match Of The Day ging vervolgens de baan op: Waller vs. Pajares! Een fantastische wedstrijd waar Pajares uiteindelijk met 3/1 als winnaar de baan af ging. Als laatste gingen Smales en Diekman de baan op,Diekman kon nog weerstand bieden maar verloor deze 3/1. Squash Utrecht staat nu nog 9 punten achter op Squash Apeldoorn met nog 2 wedstrijden te gaan! 

De stand werd 10-4 voor de thuisspelende ploeg Dxfferent Squash Utrecht. 

Opstelling

1. Adrian Waller (PSA-26) vs. Iker Pajares (PSA-18) 1-3

2. Mason Smales (PSA-258) vs. Arno Diekman (PSA-392) 3-1

3. Niels Hoevenaars (PSA-) vs. Rishi Ramnathsing (PSA-) 3-0

 

Centre Squash Drachten vs. Squash Apeldoorn

Centre Squash Drachten ontving gisteravond Squash Apeldoorn, de nummer 3 van poule 2. Het leek op plek 3 vooral spannend te worden, maar een hele andere wedstrijd bleek de wedstrijd van de avond te zijn! Delbeke won met 3-0 van Igelbrink en zette de thuisspelende ploeg met 1-0 voor. Echter kwam daarna de nummer 1 positie in actie. Byrtus (PSA-81) nam het op tegen Elnawasany (PSA-34) en deze wedstrijd zette de stand weer op 1-1. De laatste wedstrijd nam de nummer 3 van Nederland Roukens het op tegen Omlor. Roukens was met een 2-0 voorstand dichtbij een upset, maar Omlor kon het nog omdraaien en won de wedstrijd met 3-2.

De stand werd 5-9 voor Squash Apeldoorn. 

Opstelling

1. Viktor Byrtus (PSA-81) vs. Yayha Elnawasany (PSA-34) 0-3

2. Thijs Roukens (PSA-) vs. Yannik Omlor (PSA-80) 2-3

3. Lowie Delbeke (PSA-251) vs. Andre Igelbrink 3-0

 

Bekijk alle wedstrijden live terug via de livestream!

Alle uitslagen en poulestandenvind je hier terug:

Poule 1 en Poule 2 

 

 

De volgende wedstrijd is op 6 maart | Vrouwen Eredivisie

 

Eredivisie